Qmusic breidt maandag zijn digitale aanbod uit met de nieuwe zender Q-DOWNTOWN, die hiphop en r&b zal draaien. Het station is vanaf maandag om 17 uur te beluisteren via DAB+ en q-downtown.be, maar ook via de app van Qmusic.
"We zien het als Vlaams mediabedrijf als onze taak en verantwoordelijkheid om een inclusief aanbod te creëren dat helemaal reflecteert hoe onze samenleving vandaag in mekaar zit. Q-DOWNTOWN wordt een platform waar muziek en lifestyle hand in hand gaan, waar jonge radiomakers de muziek kiezen en de programma's maken, en waar veel ruimte is voor dialoog", verklaart Michael Dujardin van Qmusic. "Bovendien krijgen artiesten van eigen bodem een springplank die ze in andere media op dit moment misschien missen."

Dj Jolien Roets presenteert tussen 17 en 19 uur haar show en daarna mixen bekende gezichten uit de scene hun favoriete nummers aan elkaar. Het gaat om Zoey Hasselbank, Raiatwinz, Assia MK, dj Yones en dj NC. Op zaterdagavond krijgt Q-DOWNTOWN ook een programma op Qmusic zelf.