De negende speeldag van de D1B Pro League wordt vrijdagavond geopend met een wedstrijd tussen de rode lantaarn RE Moeskroen en de nummer voorlaatst RWDM. Terwijl Les Hurlus een driepunter zoeken om de frisse wind wat harder te doen blazen, is het bij de Brusselaars eerder een zaak van zichzelf wat extra vertrouwen te schenken én Moeskroen een nieuwe dreun te verkopen.

Met de ontslagen van de broers Mpenza en Enzo Scifo stond Moeskroen de voorbije twee weken in het middelpunt van de storm. De club wil nu met oudgedienden José Jeunechamps en Philippe Saint-Jean uit dat oog van die storm komen en het duo wil daarvoor alvast een andere methode gebruiken dan de gefaalde voorgangers.

"We willen meer kansen geven aan de jongeren van Futurosport (het jeugdcomplex van Moeskroen, red.)", klinkt het bij Saint-Jean. "We willen talenten zoals Simba en Vroman helpen om door te stoten. Maar er zijn nog heel wat goede spelers op komst. Er moet een goede symbiose komen tussen de jeugd van Futurosport en tussen de oudere spelers uit de A-kern. We hopen dat we onze aandeelhouders op die manier kunnen belonen voor hun vertrouwen."

Voor de wedstrijd tegen RWDM rekent coach Jeunechamps vooralsnog wel grotendeels op de vertrouwde namen. Lepoint is tijdig hersteld van zijn blessure terwijl Carcela (geschorst), Gueye en Mayoka-Tika (geblesseerd) er niet bij zijn.

Eindelijk Sankhon

RWDM-coach Vincent Euvrard hoopt dan weer om het niet onaardige voetbal van de voorbije weken eindelijk te vertalen in overwinningen. "We weten dat de inhoud van ons spel oké is, maar ja, je koopt er niets mee als je tevreden kan zijn over het openingskwartier maar uiteindelijk puntenloos naar huis gaat. In die 90 minuten moet je niet alleen minder fouten maken dan de tegenstrever, maar ook diens fouten afstraffen", vertelde de coach bij Het Nieuwsblad.

Verlies tegen Moeskroen zou zijn positie wel mogelijk wat wankel maken, maar zo wil Euvrard het niet zien. "Deze partij wordt belangrijk, maar we staan net achter ploegen als Virton, Deinze en Lierse Kempenzonen. We zijn nog heel vroeg op het seizoen. Ik zie dit niet als een degradatieduel.”

Voor de match op Le Canonnier kan Euvrard eindelijk een beroep doen op Ibrahima Sankhon. De verdediger is eindelijk speelgerechtigd en zit meteen in de selectie. Keita en De Bie liggen nog in de lappenmand en Terki zit nog altijd in de B-kern.