Gaat Club Brugge opnieuw de boot in tegen het machtige Manchester City?

Sport | Deze week wordt de vierde speeldag van de groepsfase van de UEFA Champions League afgewerkt. Daarin neemt Club Brugge het opnieuw op tegen Manchester City. In plaats van in het Jan Breydelstadion wordt deze keer het pleit beslecht in het Etihad Stadium. Het duel tussen Manchester City en Club is woensdag te volgen vanaf 21u00 op Pickx+ Sports 2.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie goed heeft opgelet, merkt het meteen. Op de vierde speeldag van de Champions League prijken dezelfde affiches als op de dag drie. Dat komt omdat vanaf nu de terugwedstrijden van het kampioenenbal in omgekeerde volgorde worden afgewerkt. FC Chelsea moet als eerste aan de bak en reist af naar het Zweedse Malmö. The Blues wonnen op speeldag drie met 4-0 tegen de Zweden en er wordt verwacht dat die vanaf 18u45 opnieuw het onderspit zullen delven. Het team van Thomas Tuchel is onder stoom gekomen en daar is geen enkel thuisvoordeel tegen bestand. Juventus ontvangt om 21u00 Zenit Sint-Petersburg en zal er alles aan doen om de koppositie in Groep H vast te houden.

In Groep G ligt alles op een zakdoek want zowel Sevilla, OSC Lille als Wolfsburg staan op amper één punt van elkaar. Die laatste zal leider Red Bull Salzburg om 18u45 de driepunter proberen af te snoepen. Dat is nodig als Wolfsburg wil doorstoten in de Champions League. Sevilla ontvangt om 21u00 OSC Lille. Die wedstrijd belooft een tandenknarser te worden want beide teams zijn immers erg aan elkaar gewaagd.

In groep F zal Villarreal proberen om Young Boys Bern thuis te verslaan. De Spanjaarden staan op een tweede plaats en zien de kloof van twee punten die Manchester United op hen heeft, liever niet groter worden. Om die kloof uit te diepen moet United op het veld van Atalanta gaan winnen en gezien het kwakkelende vormpeil van de Mancunians kan deze wedstrijd wel eens voor een verrassing zorgen. Vanaf 21u00 beginnen de vier ploegen aan hun wedstrijden.

Revanche en derde plaats voor Club?

Zullen ze in Portugal nog wakker liggen van de voetbalshow die FC Bayern München op de derde speeldag gaf? We vermoeden dat vooral Jan Vertonghen uit zal zijn op revanche en de kans daarop hij om 21u00. Dan zakt Benfica af naar de Allianz Arena van München in de hoop om hun tweede plaats in Groep E veilig te stellen. FC Barcelona zal afzakken naar Oekraïne en zal in Dynamo Kiev proberen hun eer in de Champions League hoog te houden.

In Groep A reist Club Brugge af naar Manchester City. Daar willen de troepen van Philippe Clement het een en ander rechtzetten na de 5-1-nederlaag van enkele weken geleden. Als Club opnieuw de boot ingaat, moet het hopen dat Leipzig punten laat liggen tegen PSG dat dinsdag op bezoek komt. Leipzig sprokkelde voorlopig nog geen punten in de Champions League maar mag zeker niet onderschat worden.

AC Milaan in het nauw...

In Groep B kijkt Atlético Madrid vast uit naar de wedstrijd in en tegen Liverpool. Atlético ging op de vorige speeldag thuis onderuit met 2-3 en dat heeft het ego van coach Diego Simeone vast gekrenkt. Liverpool heeft wel vertrouwen in overvloed: The Reds doen het aardig in de Premier League en staan op kop in hun Champions League-groep. Onderaan die poule zal Porto afzakken naar Milaan om het kneusje van groep B over de knie te leggen. AC Milan telt nul punten maar zoals iedereen weet, maakt een kat in het nauw rare sprongen... Hopelijk blijft Alexis Saelemaekers voldoende rustig.

In Groep C pakken de spelers en staf van FC Ajax de bus naar Dortmund. In het Signal Iduna Park zullen de Ajacieden trachten te bewijzen dat hun 4-0-thuisoverwinning op de Duitsers geen toevalstreffer was en dat ze niet zomaar kop staan in Groep C. Het Turkse Besiktas zal samen met Batshuayi van de laatste plaats proberen los te komen door in Portugal Sporting Lissabon te verslaan.

Tot slot zal Champions League-debutant en leider in Groep D, Sheriff Tiraspol, zijn koppositie trachten vast te houden tegen Inter. In Milaan verloren de Moldaviërs nog met 3-1, maar wie weet kan het thuisvoordeel hen wel helpen om de Italiaanse verdediging te verschalken. Real Madrid zakt dan weer af naar Oekraïne. Daar moet de vloer worden aangeveegd worden met Shakhtar Donetsk. Of dat ook lukt, zien we woensdagavond om 18u45.

Het programma van de vierde speeldag in de UEFA Champions League:

Dinsdag 2 november

Woensdag 3 november

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de kanalen Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top