De negende speeldag van de D1B Pro League start met een kelderkraker tussen RE Moeskroen en RWDM en eindigt met de clash om de tweede plaats tussen Waasland-Beveren en Lommel SK. Tussendoor probeert Westerlo haar leidersplaats nog wat meer te verstevigen en zoeken Lierse K. en SK Deinze naar een goed gevoel na wat mindere weken. Dit alles zal gebeuren onder het toeziend oog van deze vier scheidsrechters.

22/10 - 20u00: RE Moeskroen - RWDM: Laurent Willems

Wedstrijden in 1B: 17 (twee dit seizoen)
Wedstrijden van Moeskroen: 0
Wedstrijden van RWDM: 3 (nul zeges, twee nederlagen)

Willems floot eerder dit seizoen ook al Lierse K. - RWDM. In die match incasseerden de Brusselaars hun voorlopig grootste nederlaag van het seizoen (4-1).

23/10 - 20u45: Lierse Kempenzonen - SK Deinze: Arthur Denil

Wedstrijden in 1B: 23 (vier dit seizoen)
Wedstrijden van Lierse K.: 5 (twee zeges, een nederlaag)
Wedstrijden van SK Deinze: 4 (twee zeges, een nederlaag)

In de laatste vijftien duels die Denil floot in de D1B Pro League vielen er in slechts vijf matchen geen rode kaarten en/of strafschoppen. Opvallend genoeg speelde Deinze mee in drie van die vijf matchen.

24/10 - 16u00: KVC Westerlo - RE Virton: Simon Bourdeaud'hui

Wedstrijden in 1B: 3 (drie dit seizoen)
Wedstrijden van KVC Westerlo: 0
Wedstrijden van RE Virton: 1 (nul zeges, een nederlaag)

De enige keer dat Virton 1B-seizoensdebutant Bourdeaud'hui al tegenkwam, zit nog vers in het geheugen. Dat was namelijk bij de wedstrijd tegen Waasland-Beveren waarin Virton 0-3 voorkwam, maar toch met 4-3 verloor. In die match deelde Bourdeaud'hui ook zijn eerste rode kaart uit in het profcircuit (aan Schoonbaert van Waasland-Beveren). Strafschoppen floot hij nog niet.

24/10 - 20u00: Waasland-Beveren - Lommel SK: Quentin Pirard

Wedstrijden in 1B: 33 (drie dit seizoen)
Wedstrijden van Waasland-Beveren: 0
Wedstrijden van Lommel SK: 9 (drie zeges, twee nederlagen)

De ervaren Pirard komt Waasland-Beveren pas voor het eerst in z'n loopbaan tegen terwijl Lommel de op één na meest gefloten ploeg is voor de 29-jarige ref. De vorige twee uitmatchen waarin Lommel Pirard tegenkwam, waren ook in Oost-Vlaanderen. Vorig seizoen werd er gelijkgespeeld bij Deinze (1-1) en het jaar voordien werd er gewonnen bij Lokeren (0-1).