Na het dodelijk ongeval op de filmset van 'Rust', zijn de opnames voorlopig stopgezet. Dat melden Amerikaanse media. "De volledige cast en crew zijn diep geschokt door deze tragedie", zo heeft de productiemaatschappij Rust Movie Productions meegedeeld.
Acteur Alec Baldwin heeft gisteren, vermoedelijk per ongeluk, twee mensen geraakt toen hij met een vuurwapen schoot dat gebruikt werd voor de opnames van de film 'Rust'. De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins is overleden, regisseur Joel Souza (48) werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het incident wordt onderzocht, zo zeggen de diensten van de sheriff van Santa Fe County, in de staat New Mexico. Voorlopig is er geen sprake van een strafrechtelijke aanklacht.

"We hebben de productie van de film voor onbepaalde tijd onderbroken. We verlenen onze volle medewerking aan het onderzoek van de politie van Santa Fe", zo heeft de productiemaatschappij gisterenavond (lokale tijd) gereageerd op het incident.

De onderneming betuigde ook haar medeleven aan de familie van Hutchins en beloofde steun aan het hele team "om deze vreselijke gebeurtenis te kunnen verwerken".