Op het Fernand Cocqplein voor het gemeentehuis van Elsene is vanavond voor de tweede week op rij betoogd tegen seksueel geweld. De politie telde een 500-tal manifestanten. De protesten komen er, nadat bekend raakte dat een barman van de cafés Waff en El Café verschillende vrouwen zou hebben gedrogeerd en verkracht.
De aanwezige deelnemers willen de slachtoffers een hart onder de riem steken en vragen dat er naar hen geluisterd wordt. Ze eisen dat er concrete maatregelen komen en dat er opgetreden wordt tegen de onveiligheid voor vrouwen in het uitgaansleven. "We verwachten meer dan de beloften en goede voornemens van burgemeester Christos Doulkeridis. We willen niet blijven uitgaan met de angst om aangerand, gedrogeerd en verkracht te worden", klinkt het.

De betoging vindt plaats op hetzelfde moment als de gemeenteraad van Elsene, die digitaal verloopt. Het punt van seksueel geweld staat er op de agenda. Buiten aan het gemeentehuis maakten de manifestanten hun standpunt duidelijk tijdens verschillende toespraken waarin ze meer steun voor de slachtoffers eisen. Tussendoor scandeerden ze "Wij zijn sterk, fier, feministisch, radicaal en woedend". Op de pamfletborden die de betogers bij zich hadden stonden slogans als "De schaamte moet van kamp veranderen", "Wanneer ik uitga wil ik vrij zijn, niet dapper", "Ik ben geen slachtoffers, ik ben een overlever" of "Ik ben 16 jaar en heb 1 kans op 5 om verkracht te worden".