Op de tweede dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Roubaix heeft Italië vandaag de wereldtitel in de ploegenachtervolging veroverd. Wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna haalde het met drie landgenoten na een spannende finale van de Fransen.
De Italianen, met naast Ganna ook Liam Bertazzo, Simone Consonni en Jonathan Milan, klokten over de vier kilometer een tijd van 3:47.192, en waren daarmee twee seconden sneller dan hun Franse concurrenten. Italië is ook regerend olympisch kampioen in de ploegenachtervolging.

In de kleine finale reed Groot-Brittannië naar de bronzen medaille. De jonge Belgische achtervolgingsploeg werd woensdag al uitgeschakeld in de kwalificaties. Tuur Dens, Gianluca Pollefliet, Brent Van Mulders en Noah Vandenbranden werden met een tijd van 4:02.468 tiende op twaalf deelnemende ploegen.

Later op de tweede avond van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Roubaix komt Tuur Dens in actie op de scratch, rijdt Lotte Kopecky de afvallingskoers, en zijn er ook finales in de ploegenachtervolging bij de vrouwen en de keirin bij de mannen.