Het nieuwe NBA-seizoen begon in de nacht van dinsdag op woensdag met een wedstrijd tussen Lakers (als gastheer) en de Warriors. LeBron James, Anthony Davis en nieuwkomer Russell Westbrook waren op het appèl, maar die laatste deed het niet zo goed in zijn debuutwedstrijd.
Russell Westbrook had zich zijn eerste wedstrijd bij de Lakers ongetwijfeld anders voorgesteld: 8 punten bij 4/13 en 4 keer balverlies is geen droomprestatie. Wat de nederlaag van de Lakers met 114-121 nog zuurder maakte, was dat Stephen Curry allesbehalve in topvorm was. Dankzij een Golden State in bloedvorm viel zijn off-day minder hard op.

Helaas waren de prestaties van LeBron James en Anthony Davis niet goed genoeg om de Lakers de overwinning te schenken. De King heeft 34 punten, 11 rebounds en 5 assists verzameld, terwijl Davis zijn duit in het zakje deed met 33 punten en 11 rebounds. 

Te veel druk?

Voor Westbrook kwam een droom uit toen hij in het hemdje van de Lakers mocht spelen, bij hem thuis in Los Angeles. Dat erkennen ook zijn ploegmaten in een interview na de wedstrijd. James en Davis verdedigen hun nieuwe teamgenoot: "Er moeten ongetwijfeld veel dingen door zijn hoofd zijn gegaan bij deze eerste wedstrijd. Hij is een kind uit L.A., hij groeide op met wedstrijden van de Lakers op televisie, en na zoveel jaren mag hij  een Lakers-hemdje aantrekken, nota bene in het Staples Center...", aldus James.

"Ik zei (na de wedstrijd) tegen Russ dat hij naar huis moest gaan en zijn gedachten moet verzetten door bijvoorbeeld een komedie te kijken. Glimlach eens een keer en stop met zo streng voor jezelf te zijn", verklaarde King aan ESPN. Het is geweten dat Westbrook een perfectionist is en zich bewust is van zijn fouten. De Lakers hoeven niet ongerust te zijn, want hun nieuwste aanwinst zal uit zijn fouten leren. Westbrook verontschuldigde zich trouwens niet bij de aanwezige verslaggevers: "Het was niets anders dan een normale wedstrijd, behalve dan dat het in Los Angeles plaatsvond", verklaarde hij.

Speel volgens je eigen stijl

Op dit moment lijken de Lakers niets minder dan een duiventil, want in de huidige ploeg zijn slechts drie spelers van vorig jaar aanwezig. Er is dus nog wat werk aan het opbouwen van een solide team. Toch is de nederlaag van het team uit Los Angeles geen reden om de bestaande spelers buiten te gooien. Het staat vast dat LeBron James een vaste waarde is in het team. Spelers zoals Westbrook moeten gewoon hun plaats vinden in de huidige formatie. Anthony Davis verwoordt het misschien het beste in een interview. "Bij de Lakers willen we maar één ding, dat Westbrook zichzelf is, dat hij agressief speelt en de man wordt voor wie we in het diepe zouden duiken (...) Het is gewoon een kwestie van ervaring", aldus Davis.

Vooral in de afgelopen seizoenen heeft Westbrook een moeilijke start gehad voordat hij op een zeer hoog niveau speelde, waaronder vorig jaar met de Wizards in de play-offs. Het is aan Frank Vogel om de nodige aanpassingen te vinden om de aanstaande 33-jarige speler te laten stralen. Zonder zijn tussenkomst riskeert het seizoen van de Lakers een echte flop te worden.

Je kan aanstaande zaterdag om 4 uur opnieuw naar de Lakers kijken, dit keer tegen de Phoenix Suns. Volg het NBA-seizoen op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Zaterdag 23 oktober:
  • L.A. Lakers - Phoenix Suns (vanaf 4u op Eleven Sports 3)
Zondag 24 oktober:
  • Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks (vanaf 0u op Eleven Sports 2)
  • Brooklyn Nets - Charlotte Hornets (vanaf 22u op Eleven Sports 2)