Deze zondag om 13u30 speelt Club Brugge een uitduel tegen Antwerpen. Het zal de gelegenheid zijn voor Brian Priske, de Antwerpse coach, om nog eens zijn oude ploeg te ontmoeten. De Deen heeft intussen wel een belangrijke missie: zijn verdediging stabiliseren.

Brian Priske en Brugge: het is een liefdesverhaal dat twee jaar duurde. Tussen 2006 en 2008 droeg de Deen 82 maal het blauwzwarte shirt. Aan zijn periode in ‘het Venetië van het Noorden’ hield hij geweldige herinneringen over, met name zijn deelname aan de bekeroverwinning in 2007. In zijn eerste seizoen was hij ook offensief erg interessant, met 6 assists in 32 wedstrijden. Voor een centrale verdediger zijn dat mooie cijfers.

Bij een eerder weerzien met zijn andere voormalige Belgische club, Genk, kon Priske na de wedstrijd breed lachen. The Great Old won met 4-2 van de Limburgers. Zal hij dat zondagmiddag ook kunnen? Daarvoor zal hij in elk geval zijn defensieve problemen moeten oplossen.

Niet catastrofaal maar niet geruststellend

Met 15 tegengoals in 11 competitieduels is de Antwerpse verdediging verre van solide. Dit seizoen kan echter geen enkel team in de Jupiler Pro League zeggen dat ze dat wél zijn. Niemand heeft op dit moment gemiddeld minder dan 1 tegendoelpunt per wedstrijd. Als 9de beste verdediging in de eerste klasse is de achterhoede van Antwerp dus geen ramp, maar ook bijlange geen uitblinker.

Eén probleem met de Antwerpse verdediging lijkt een gebrek aan zelfzekerheid. The Great Old heeft deze zomer dan wel Dorian Dessoleil binnengehaald, maar ook de voormalige Carolo is geen steunpilaar. Tegen Zulte toonde de Antwerpse achterhoede zich aarzelend en niet in staat te reageren op fysieke confrontaties. Oog in oog met de offensieve armada uit Brugge zullen ze scherper moeten zijn.

Ook Brugse defensie vertoont gaten

Club heeft dit seizoen op defensief vlak echter niet echt een beter palmares. Tot nu toe werd de Brugse verdediging al 13 keer gepasseerd. En afgelopen dinsdag, in de Champions League, wist Manchester City niet minder dan vijf keer Simon Mignolet te verschalken. Het volstaat te zeggen dat het vol defensieve twijfel is dat de Club naar Antwerpen zal afzakken.

Philippe Clement moet werken aan de defensieve kracht van zijn ploeg. Het veelvuldig aanwezige aanvallende talent met onder anderen Lang, De Ketelaere en Vanaken zal hem namelijk niet altijd kunnen redden. Een clean sheet zou het vertrouwen herstellen na de zware Europese nederlaag – of heeft City het vertrouwen van de Bruggelingen al te hard onderuit gehaald? Antwoord deze zondag.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van de Eleven Pro League, en in het bijzonder Antwerpen - Club Brugge deze zondag om 13u30 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!