De Denen Michael Morkov en Lasse Norman Hansen, de regerende olympische en wereldkampioenen op de ploegkoers, hebben hun deelname toegezegd aan de 80e editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent (16 - 21 november). Dat bevestigt de organisatie.
Morkov (36) won al 44 zesdaagsen waaronder twee in Gent (in 2009 met Alex Rasmussen en in 2015 met Iljo Keisse). Norman Hansen (29) werd in 2020 in Berlijn met het Deense team wereldkampioen in de ploegenachtervolging en samen met Morkov wereldkampioen in de ploegkoers. In Tokio voegden Norman Hansen en Morkov ook de olympische titel in de ploegkoers toe aan hun palmares.

De organisatie van de Gentse zesdaagse maakte donderdag ook de deelname van Jasper De Buyst (27) bekend. De tweevoudige winnaar in het Kuipke (in 2013 met Leif Lampater, in 2014 met Kenny de Ketele) zal een tandem vormen met de ervaren Duitser Roger Kluge.

Kenny De Ketele en Robbe Ghys, de laureaten van de laatste editie in 2019, bevestigden hun komst al eerder. Voor De Ketele wordt het een afscheid want hij stopt eind dit jaar. Hij zal volgens de organisatoren "een passend afscheid" krijgen, net als Jolien D'hoore. Zij hing haar fiets onlangs aan de haak na Parijs-Roubaix. D'hoore won in 2016 olympisch brons in het omnium. Op zaterdagavond 20 november wordt D'hoore in Gent gehuldigd. Die avond staat er een omnium op het programma waaraan D'hoores "opvolgsters" Lotte Kopecky en Shari Bossuyt zullen deelnemen. Op vrijdagavond zullen zij ook al in actie komen in een puntenkoers.