Mythische vieringen: scheidsrechter trakteert Kei Kamara op geel wegens twerken

Voetbal | Bij een doelpunt hoort meestal een gepaste viering. Zo dacht ook Kei Kamara, toen hij als aanvaller van New England Revolution een doelpunt maakte in een competitieduel tegen Montreal Impact. De uitkomst van zijn viering zou echter snel de wereld rondgaan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We spoelen terug naar eind 2016. In de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) stond op 23 oktober de laatste speeldag gepland in de reguliere competitie. In de volksmond wordt deze speeldag “Decision Day” genoemd. Maar belangrijke beslissingen zouden er niet meer uit de bus vallen in de partij tussen New England Revolution en Montreal Impact. Montreal was namelijk zeker van deelname aan de play-offs, New England Revolution haalde de eindfase van de Amerikaanse topcompetitie niet.

Verbazing

Toch zou die laatste ploeg in huis nog één keertje mogen juichen. New England klopte die dag namelijk Montreal met 3-0-cijfers. Diego Fagundez en Juan Agudelo namen de eerste twee goals voor hun rekening. In minuut 71 was er het moment voor Kei Kamara

De spits uit Sierra Leone legde namelijk de 3-0-eindcijfers vast. Kamara klokte zo zijn seizoen af op 12 goals. Dat wilde hij vieren met een opmerkelijk dansje. Kamara vierde zijn doelpunt door te twerken, oftewel seksueel suggestief dansen door met de billen te schudden en de heupen naar achteren te gooien. 

Op zich niks speciaals zou je denken, ware het niet dat de scheidsrechter niet kon lachen met de moves van Kamara. De spits kreeg tot zijn eigen verbazing een gele kaart onder zijn neus geduwd. Gelukkig voor Kamara stond hij nog niet eerder geboekt. Het geel karton bleef dus zonder gevolgen. Al ging de actie uiteraard snel de wereld rond. Kamara was namelijk de eerste voetballer die bestraft werd wegens twerking.

Het kan nog erger

Kamara liet omwille van zijn gele kaart duidelijk zijn ongenoegen blijken. Gelukkig ging hij niet over de schreef en bleef het bij die gele kaart. Toch kon het nog erger voor de spits. Vraag dat maar aan Antonio Brown

Een dikke maand eerder overkwam Brown, toen speler bij NFL-ploeg Pittsburgh Steelers, iets gelijkaardigs. Die vierde evenzeer al twerkend zijn beslissende doelpunt in de NFL-opener tegen Washington Redskins. De organisatoren van de American football-competitie konden echter niet lachen met de strapatsen van Brown. De speler kreeg namelijk een boete van zo’n 15.000 dollar, omgerekend net geen 13.000 euro. 

Even opmerkelijk: een goede maand geleden vierde Nicolas Benezet, spits bij Seattle Sounders, op gelijkaardige wijze zijn goal tegen Vancouver Whitecaps. Aan de actie werd echter weinig ruchtbaarheid gegeven. Benezet werd overigens niet bestraft met een kaart.

Kijk hieronder naar de opmerkelijke viering van Kei Kamara en de gele kaart die hij bijgevolg toebediend kreeg.

Fan van onze reeks 'Mythische vieringen'? Lees dan ook even door over Papa Bouba Diop.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top