Twee seizoenen geleden verbaasde Dino Toppmöller vriend en vijand door hoge toppen te scheren in 1B met toenmalig promovendus Excelsior Virton. Maar nog geen twee jaar later lijken die hoge toppen eerder wat glooiende heuvels in vergelijking met wat de toppen die de Duitser tegenwoordig beleeft.
Toppmöller leidde Virton in het seizoen 2019-2020 bijna naar de eerste periodetitel, maar pakte begin december 2019 toch zijn biezen na 'een meningsverschil' met het bestuur van de Luxemburgse club.

Virton ging nadien even kopje onder door extrasportieve malaise, maar voor Toppmöller bleek het vertrek bij de Gaumeploeg een gouden zet. Een half jaartje later kon hij namelijk bij Red Bull Leipzig aan de slag als T2 van Julian Nagelsmann. Beiden hadden meteen een goede klik en toen Nagelsmann in de zomer van 2021 aan de slag ging bij Bayern München, volgde Toppmöller mee in zijn zog.

Plots even T1

Enkele maanden later mocht Toppmöller dan zijn vuurdoop beleven als T1 (ad interim) bij het grote Bayern München nadat een grieperige Nagelsmann verplicht in het hotel moest blijven tijdens de Champions League-match van Bayern bij Benfica.

Toppmöller boekte prompt een 0-4 overwinning, al was de match een pak lastiger dan de score doet vermoeden. Toch werd de ex-coach van Virton niet helemaal aan zijn lot overgelaten. "We hadden de wedstrijd samen voorbereid, maar Nagelsmann heeft me wel de wissels doorgegeven", klonk het na de match. Eén van die wissels pakte extreem goed uit, want door Serge Gnabry in te brengen kon Bayern de match kantelen en uiteindelijk een vlotte zege boeken.