Saved by Ronaldo: stoel van coach Ole Gunnar Solskjaer wankelt nog niet volledig dankzij CR7

UEFA Champions League | Eén van de meest spectaculaire wedstrijden gisteren in de Champions League was die tussen Manchester United en Atalanta. De Italianen zaten bijna een uur in de hotseat met een 0-2-voorsprong, maar zagen in de laatste tien minuten een stuntzege door hun handen glippen. En wie anders dan Cristiano Ronaldo trok Man Utd over de streep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er blijft toch enigzins een gapend gat hangen op Old Trafford sinds Sir Alex Ferguson zijn actieve coachloopbaan vaarwel zei. Sindsdien probeerde Manchester United zijn pracht te herwinnen met opvolgers als David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho en nu met ex-coryfee Ole Gunnar Solskjaer. Onder Van Gaal won United nog de FA Cup in 2016. Diens opvolger Mourinho voegde daar een League Cup en een Europa League-eindzege aan toe in 2017.

Maar een titel in de Premier League, daar wachten ze toch al wat jaartjes op in het rode deel van Manchester. De laatste kampioenstitel werd gevierd in 2013, het jaar waarin uitgerekend Ferguson afzwaaide. 

En ook de manier van spelen wordt vaak door de molen der kritiek gehaald in de Engelse pers. Ook Solskjaer, die sinds december 2018 aan het roer staat bij Manchester United, krijgt geen constante in de prestaties van zijn Red Devils. Dit terwijl het bestuur kosten noch moeite spaart om de geldbuidel open te trekken. 

Obrigado Cristiano!

Voor de tweede keer in deze Champions League-campagne was het Cristiano Ronaldo die zijn reddingscape aantrok om zijn Noorse coach ter hulp te schieten. Tegen Villarreal bezorgde hij zijn Manchester een late 2-1-zege in de 95ste minuut, deze keer trok hij zijn team over de streep tegen Atalanta. United kwam 0-2 achter, maar herleefde in de tweede helft dankzij goals van Marcus Rashford en Harry Maguire. Ronaldo gaf in de 81ste minuut de genadestoot aan de Italianen. 

Met zes op negen staat Man Utd nu alleen op kop in Groep F van het Europese kampioenenbal. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar dat blijkt toch enigszins anders te zijn wanneer we kijken naar de eigen competitie. Manchester United vertoeft er momenteel op een zesde plaats, reeds op vijf punten van leider Chelsea. Drie wedstrijden op een rij werd er niet meer gewonnen. Vorig weekend ging United zelfs met 4-2 de boot in bij Leicester City

Vergrootglas

Sinds zijn aanstelling is de druk op de schouders van Solskjaer bijzonder groot. De Noor wordt vaak bekritiseerd omdat hij niet het maximale lijkt te halen uit spelers als David De Gea, Anthony Martial, Jesse Lingard en Donny van de Beek. En sinds de komst van sterren als Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane en Jadon Sancho zijn de verwachtingen alleen maar groter geworden.  

Ga er maar van uit dat de minste uitschuiver van United opnieuw onder een vergrootglas zal bekeken worden. Hier en daar wordt er gewag gemaakt van een vertrek van Solskjaer. Een vervanger zou zelfs klaar staan onder de naam van Zinédine Zidane. De Fransman kende hoogdagen als coach bij Real Madrid toen ene Cristiano Ronaldo er nog voetbalde. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de kanalen Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top