Riot toonde enkele weken geleden al een teaser over de inhoud van de update in de komende pre-season! Er was al sprake over nieuwe dragons, en nu weten we eindelijk meer over deze reptielen die waarschijnlijk hét gespreksonderwerp zullen zijn tijdens seizoen 12.

Een paar weken geleden veroorzaakte Riot nogal wat opschudding met een video. Daarin onthulden de ontwikkelaars de geplande wijzigingen voor het 12e seizoen van League of Legends.

Eén daarvan was veelbesproken: de toevoeging van twee nieuwe dragons op de kaart. Het spelverloop zou zo nog unieker worden.

Laten we beginnen bij de Chemtech Dragon. Omringd door giftige dampen, geeft die een team een damage bonus tegen vijanden met meer health. De directe buff lijkt vrij fair, maar het effect van de Soul, verkregen door het elimineren van je vierde dragon in een match, zou je interesse nog wat meer moeten wekken.

De Soul van de Chemtech Dragon geeft het bezittende team de kans op een tweede, maar gelukkig kort, leven. Gedurende deze tijd zal je in staat zijn om auto-attacks uit te voeren, een beetje zoals Sion, en je zal zelfs je abilities kunnen gebruiken…

© Riot Games

De tweede draak is de Hextech Dragon, een bekende technologie in het Runeterra-universum. Elke keer dat een team die doodt, krijgen de spelers een attack speed buff van 5% en 5 ability haste-punten. De Soul van deze dragon is zeker de moeite waard. Die verbetert de auto-attacks en abilities van elke champion in het team door bliksemschichten af te vuren die doelwitten vertragen, met een relatief langzame hersteltijd.

© Riot Games

De nieuwe dragons veroorzaken ook enkele aanpassingen aan het terrein. De manier waarop het spel wordt gespeeld, zal waarschijnlijk sterk veranderen. De Chemtech Dragon zal in de jungle gebieden doen verschijnen die champions onzichtbaar maken. Die kunnen wel onthuld worden door beacons, vision plants en andere hulpmiddelen in verband met zicht.

De Hextech Dragon kan portalen spawnen in de jungle, waardoor kampioenen van punt A naar punt B kunnen teleporteren, na een korte channeling. Die kan onderbroken worden door immobilisation-effecten of damage, net zoals bij Recall.

Wij hebben je al gewaarschuwd dat de manier waarop wedstrijden worden gespeeld, wel eens drastisch zou kunnen veranderen. Het enige wat we nu nog moeten doen is wachten op het begin van de pre-season om de nieuwigheden uit te proberen. Voor de ongeduldigen onder jullie, de update is reeds beschikbaar op de PBE!