Gewezen Leverkusen-voorzitter wil de Bundesliga nieuw leven inblazen

Bundesliga |

Ligt Bayern München al op koers voor een 10e Duitse kampioenschapstitel op rij? De Bundesliga wordt nu al een decennium lang gedomineerd door de club uit Beieren en sommige mensen beginnen er genoeg van te krijgen. Gevolg? Men komt met ideeën op de proppen om de belangstelling voor de competitie nieuw leven in te blazen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sinds 2013 steekt er een club in de Bundesliga er met kop en schouders bovenuit: FC Bayern München. De succesvolste Duitse club heeft de laatste negen Bundesliga-titels gewonnen en het is nog maar de vraag wie hen ook dit jaar van een nieuwe titel zal afhouden. Er is niet onmiddellijk een club die in staat lijkt om hun hegemonie te doorbreken waardoor de Rekordmeister de andere clubs dwingt om voor de kruimels te strijden. Op lange termijn zou dit de Bundesliga minder aantrekkelijk kunnen maken.

Sommige mensen denken er daarom over na hoe de competitie weer aantrekkelijker kan worden gemaakt. Er zal nooit een rijke emir in een Duitse club investeren, omdat de meerderheid van de aandelen van Duitse clubs in Duitse handen moet blijven. En het is moeilijk voor te stellen dat zo'n investeerder bereid is om veel geld te pompen in zo’n club  zonder vrije hand te hebben. Dus zijn er andere middelen nodig.

Play-offs?

Een nogal origineel idee kwam uit de koker van de voormalige eigenaar van Bayer Leverkusen, Wolfgang Holzhauser. In een interview met Spox stelde hij voor dat de Bundesliga play-offs zou invoeren om de titel te beslissen, vergelijkbaar met de manier waarop in de 2.Bundesliga de play-offs over promotie en degradatie beslissen.

Zo zouden, aan het eind van een klassiek kampioenschap, de beste vier zich plaatsen voor de halve finales. De 1e van het klassement zou tegen de 4e spelen en de 2e tegen de 3e. De twee winnaars zouden in een grote finale om de titel spelen, terwijl de andere twee teams zouden strijden om de laatste plaats op het podium. In één wedstrijd Bayern verslaan is haalbaar.

Nek aan nek

Totdat het idee aanslaat, zal de Bundesliga in zijn huidige vorm blijven bestaan. En op dit moment staan twee teams nek aan nek bovenaan: Bayern München en Borussia Dortmund. De Beierse club voert het klassement aan met 19 punten, maar de Borussen volgen met 18.

Dit weekend ontvangt Bayern Hoffenheim (zaterdag 15u30), terwijl Dortmund op hetzelfde tijdstip tegen Bielefeld speelt. De twee clubs zijn dus weer verwikkeld in een strijd om de titel, een die hopelijk het hele seizoen blijft duren als ze de Bundesliga nog een beetje spannend willen houden. Zal het team van Witsel, Meunier en Hazard erin slagen om na 34 wedstrijden Bayern van de troon te stoten? Op het antwoord zullen we nog even moeten wachten.

De kalender van de 9de speeldag op Eleven Sports:

Zaterdag 23 oktober

Bayern München - Hoffenheim, vanaf 15u30 op Eleven Sports 1

Arminia Bielefeld - Dortmund, vanaf 15u30 op Eleven Sports 2

Hertha Berlijn - Mönchengladbach, vanaf 18u30 op Eleven Sports 1

Keulen - Bayer Leverkusen, vanaf 15u30 op Eleven Sports 2

Volg het hele seizoen het beste van de Bundesliga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top