Op donderdag 17 maart 2022 komt de Amerikaanse ex-vicepresident en klimaatgoeroe Al Gore naar Antwerpen, waar hij een lezing met Q&A zal geven in de Lotto Arena. Thema is "de toekomst van onze planeet". Dat meldt de nieuwswebsite Business AM, die het evenement organiseert in samenwerking met Canvas.
Gore is onder andere de oprichter en voorzitter van The Climate Reality Project, een non-profitorganisatie die zich wijdt aan het oplossen van de klimaatcrisis. Daarnaast is hij de auteur van bestsellers zoals "An Inconvenient Truth", "The Assault on Reason" en recent nog "An Inconvenient Sequel: Truth to Power". In 2007 won Gore de Nobelprijs voor de Vrede, samen met het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering van de Verenigde Naties, voor "het informeren van de wereld over de gevaren van de klimaatverandering".

Tijdens zijn uiteenzetting op 17 maart wil de Amerikaanse ex-vicepresident het publiek zowel inspireren als iets bijbrengen. Zo zal hij ideeën aanreiken voor een betere klimatologische toekomst van onze planeet en zijn toehoorders aan het denken zetten over globale ontwikkelingen, aldus Business AM.