De Europese voetbalwereld maakte gisteren kennis met een nieuw talent dat rechtstreeks uit de opleidingscentra van Manchester City komt. Cole Palmer is de naam en deze 19-jarige aanvallende middenvelder belooft een succesvolle carrière tegemoet te gaan. Toch predikt coach Pep Guardiola rust en geduld.

Kevin De Bruyne heeft zijn beste vorm nog niet te pakken. Dat bleek gisteren eens te meer tijdens de Champions League-wedstrijd Club Brugge - Manchester City. De Bruyne werd na 65 minuten naar de kant gehaald en gewisseld voor het piepjonge talent Cole Palmer. Samen met De Bruyne verdween ook Phil Foden van het veld. Hij werd vervangen door clublegende Raheem Sterling.

De aanwezige journalisten kregen amper tijd om hun achtergrondinformatie over de jonge Palmer erbij te nemen of de negentienjarige middenvelder had de 4-0 al tegen de touwen gejaagd. In minuut ‘67 kreeg Palmer immers een bal toegespeeld van Sterling en hij verzaakte niet om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Dankzij zijn eerste Champions League-goal komt Palmer onder het vergrootglas te liggen bij tal van Europese sportredacties en stijgt hij hoogstwaarschijnlijk in de pikorde bij Manchester City.

Phil Foden achterna

Coach Pep Guardiola is alvast een grote fan van Palmer maar behoedt zich ook voor al te grote uitspraken. “Cole heeft een bijzondere kwaliteiten, maar toch moeten we bij een jonge speler als hem vooral kalm en geduldig blijven, net zoals we dat met Foden hebben gedaan”, aldus Pep.

Dat blijkt ook uit het traject dat Palmer bij City heeft afgelegd. Het jonge talent speelt al sinds zijn achtste voor de Citizens. Nadat hij de jeugdreeksen succesvol doorliep, speelde hij in 2020 zijn eerste wedstrijd voor de A-ploeg van de Citizens. Dat was in de Engelse League Cup, tegen Burnley. Een maand later maakte Palmer zijn opwachting tegen het Franse Olympique Marseille en dat tijdens een Champions League-campagne.

Ook dit seizoen kreeg Palmer al heel wat kansen van Guardiola. Hij mocht aantreden in de Community Shield en speelde vorige weekend enkele minuten tegen, wederom, Burnley. Diezelfde dag speelde hij ook nog mee met de U21 van City en scoorde hij zelfs een hattrick. Je leest het goed, de carrière van Palmer Cole gaat in een stijgende lijn wat ons betreft. Nu nog Pep overtuigen, Cole!

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de kanalen Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!