Ons elftal van de week

Challenger Pro League | Acht wedstrijden ver en de kloof tussen leider Westerlo en de achtervolgers wordt alleen maar groter. Zijn de Kemphanen nog af te stoppen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deinze en Waasland-Beveren misten scherpte vrijdagavond. Het was tot in de tweede helft wachten voor er enige opwinding in de doelmonden te beleven was. Naar het einde van de wedstrijd toe kregen we wel vaker goede aanvallen te zien, maar wereldreddingen waren niet nodig. Deinze kwam in het slot nog dicht bij de winning goal, maar Mertens kopte de voorzet van Challouk vanop heel korte afstand op doelman Jackers. 0-0, en zo laten de Waaslanders het na om de kloof met leider Westerlo te verkleinen.

Lierse-Kempenzonen domineerde het begin van de partij tegen Virton. De bezoekers stapelden enkele mooie aanvallen op maar stonden op het halfuur toch 2-0 achter. Twee doelpunten voor Virton, twee keer van de voet van Anne. De Mauritaniër scoorde tweemaal op bijna dezelfde manier: na een steekpasje kwam hij oog in oog met de doelman te staan, waarna hij tweemaal raak trof. De Pallieters sloegen nog voor de rust terug via Hendrickx maar verder kwam Lierse K. niet meer.

De puntennood bij Moeskroen blijft aanhouden. De Henegouwers gingen met 3-0 onderuit bij Lommel en blijven laatste. Voor Lommel was het dan weer een leuke middag. Met de drie punten op zak schuiven de Limburgers op naar de gedeelde tweede plaats. Arno Verschueren opende de score met een rake kopbal op voorzet van Kis. Na de rust pakte Saito uit met een knappe actie en de 2-0. Rosa dikte in het slot nog aan tot 3-0.

Westerlo kreeg vorige week een zware klap te verwerken met de blessure van Tuur Dierckx. De 26-jarige assistenkoning was in bloedvorm maar scheurde zijn kruisbanden en is out voor een lange tijd. Maar ook zonder Dierckx weet Westerlo wat winnen is. De Cuyper opende de score na een slimme loopactie en enkele minuten later bediende hij Daci, die de 0-2 maar hoefde binnen te tikken. Rommens scoorde de aansluitingstreffer nog vanop de stip maar de drie punten van Westerlo kwamen niet meer in gevaar. Doelman Jensen pakt zo al zijn vierde clean sheet van het seizoen en in het klassement ziet Westerlo de voorsprong stijgen tot zeven punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top