VTM-journalist Stef Wauters, de website Notaris.be en de woonfiches van de stad Gent zijn dit jaar de drie kanshebbers voor de Wablieft-prijs. Met die prijs wordt een persoon, project of organisatie bekroond die duidelijke taal hanteert. De winnaar wordt op 23 november bekendgemaakt.
Hoe maak je informatie duidelijk voor iedereen? Dat is het uitgangspunt van de jaarlijkse Wablieft-prijs, die wordt uitgereikt door het Centrum voor Duidelijke Taal. Vorig jaar ging de prijs naar viroloog Steven Van Gucht.

Dit jaar is journalist Stef Wauters een van de genomineerden. "Hij valt op dankzij zijn heldere en natuurlijke manier van spreken, ook in studiogesprekken. Hij stelt vragen die een gemiddelde kijker zich zou stellen. Dat doet hij op een natuurlijke, spontane manier", klinkt het bij de organisatie.

De andere kanshebbers zijn de woonfiches van de stad Gent, waarin heldere en beknopte uitleg gegeven wordt over het kopen of huren van een huis, en de website Notaris.be, met duidelijke uitleg over erven, ondernemen, familiezaken en nog veel meer. Het was bovendien FedNot zelf, de organisatie achter de website, die zichzelf nomineerde voor de prijs. "Dat moedigen we zeker aan, zo ontdekken we wat er beweegt op het vlak van duidelijke taal", meldt de organisatie achter de prijs.

De prijsuitreiking vindt op 23 november plaats in Mechelen.