De Belgian Student League, de grootste universitaire competitie van ons land, is terug voor een nieuw seizoen. Op het programma: drie games, een prijzenpot van 15.000 euro en tal van nieuwe formats!

Dit jaar gaan we helemaal los: er zullen drie games in de schijnwerpers staan tijdens het vierde seizoen van de Belgian Student League. Naar goede gewoonte zijn zowel League of Legends als FIFA van de partij. Dit jaar krijg je ook de kans om van achter het stuur te voetballen, met de terugkeer van Rocket League!

En ook dit jaar zijn de beloningen op het niveau van de deelnemers! Er valt maar liefst 8000 euro te winnen, verdeeld over de drie games. Naast deze aanlokkelijke geldprijs krijgen de beste League of Legends- en Rocket League-teams de kans om zich te kwalificeren voor de University Esports Masters en de University Rocketeers. Die universitaire competities brengen de beste scholen van Europa samen.

De winnaars van de vorige edities kregen materiaal aangeboden om hun eigen gaming room in te richten. Vanaf nu zullen de prestaties slechts één van de criteria zijn. Dit jaar maakt de organisatie er een erezaak van om universiteiten die zich met esports bezighouden, te belonen. De meest betrokken teams zullen dus een grotere kans hebben om met gloednieuwe apparatuur te vertrekken.

De Tournament Series als zoethoudertje

Het vierde seizoen van de Belgische Studentenliga gaat pas in februari 2022 van start. Maak je geen zorgen, de organisatie heeft alles gepland om je tot dan bezig te houden. De Tournament Series is een reeks wedstrijden die in verschillende fasen en op verschillende games gehouden wordt. Je hoeft geen lid van een team te zijn om deel te nemen, student zijn is voldoende. Elk toernooi zal een eigen geldprijs hebben en ook kampioenschapspunten uitdelen. Die punten zullen de universiteiten van de winnaars doen stijgen in de algemene rangschikking.

De organisator haalt opnieuw alles uit de kast, met een prijzenpot van meer dan 7000 euro. Die som wordt op drie manieren verdeeld. Ten eerste komt er een Fall Split, die duurt tot half december. De studentenvereniging die als winnaar uit de bus komt, verdient 2000 euro. Dan is er de Spring Split, die in mei eindigt. Dan kan een studentenvereniging 3000 euro winnen. De resterende 2000 euro wordt verder verdeeld over individuele toernooien tijdens het seizoen.

Je weet wat je te doen staat: verzamel je beste team en verdedig de kleuren van je school! Informatie over hoe je je kan inschrijven voor de toernooien, vind je op de website van de Belgian Student League.