One day, one goal: de weergaloze vrijschop van Naldo, die rivaal Dortmund aan flarden schoot

Sport | We schrijven april 2018. Schalke-uitblinker Naldo schittert al een heel seizoen lang in de Bundesliga, en plaatst in de derby tegen rivaal Borussia Dortmund een kroon op zijn seizoen met een fabelachtige vrije trap. Een reconstructie.

In november van 2017 scoorde hij in extremis nog de 4-4 in de knotsgekke derby tegen Dortmund, en ditmaal was de Braziliaanse talisman nogmaals de geluksbrenger van Schalke.

Yevhen Konoplyanka scoorde even na rust de openingstreffer voor de thuisploeg. De bezoekers konden weinig weerwerk bieden en knutselden aanvallen in elkaar die spaak liepen telkens ze de rand van de zestien bereikten. De verdediging van Schalke stond pal. Acht minuten voor tijd deed Naldo de boeken toe. En hoe.

Een raket

Met een krachtige, grondscherende vrijschop rond de muur en voorbij Bürki stelde Naldo de zege van Schalke veilig. De 35-jarige verdediger behoorde tot de uitblinkers bij Schalke dat seizoen, en zorgde met zijn doelpunt voor zekerheid over Champions League-deelname van Schalke 04. De driepunter hees Schalke naar de tweede plaats in de stand, met vier punten voorsprong op Leverkusen en Dortmund en negen op Hoffenheim. Bayern München had zich toen al tot landskampioen gekroond.

Voor het eerst sinds 2014 won Schalke de derby tegen Dortmund. Naldo maakte zijn zevende doelpunt van dat seizoen – waarmee hij de meest scorende verdediger in de Bundesliga werd dat seizoen. "Ik voel me weer een kind, zo blij ben ik", reageerde Naldo na afloop. "Omdat de vrije trap van zo ver was, moest ik alle buskruit in mijn benen gebruiken bij mijn trap."

Fan van deze serie ? Herbeleef hoe Maximilian Arnold de natuurwetten tartte tegen Eintracht Frankfurt.