Het blijft voor Rode Duivel Eden Hazard volop zoeken naar licht aan het einde van de tunnel. Sinds zijn overstap naar Real Madrid en de blessure die hij er snel opliep, blijft het wachten tot de oude Hazard weer terug is. Dat zal nog niet voor meteen zijn. Hazard maakt geen deel uit van de kern voor de Champions League-match tegen Shakhtar Donetsk. Ook de Clasico komend weekend komt in gevaar.

Vraagtekens rond Eden Hazard tijdens de persconferentie van zijn coach Carlo Ancelotti. Die moest het antwoord schuldig blijven wanneer Hazard nu zou terugkeren in de ploeg. De Rode Duivel zag de troostfinale in de Nations League aan zich voorbij gaan door een blessure die hij opliep in de halve finale tegen Frankrijk. Sindsdien speelde Hazard geen enkele minuut meer. “Wanneer Eden terugkeert, is nog niet 100 procent zeker. Ik denk voor de Clasico tegen Barcelona, maar het zou ook kunnen voor het duel daarna tegen Osasuna”, aldus Ancelotti. 

Gefrustreerd

Waar de Italiaanse coach wel op kon antwoorden, was de ernst van de blessure. “Een kwetsuur is het niet meteen, eerder een overbelasting van de spieren”, vertelde Ancelotti. Zo blijft het maar bang afwachten of Hazard ooit terug de oude wordt. “Geloof me, Eden heeft het echt gehad met al deze problemen. Niemand is meer gefrustreerd door deze blessures dan hijzelf”, voegde Ancelotti nog toe. 

Hazard toonde in de interlandperiode voor de Nations League eens wat flitsen van zijn oude niveau, maar andermaal is hij dus in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. De fysieke ongemakken sinds november 2019 blijven zich opstapelen. Over een periode van twee jaar miste Hazard, geplaagd door tal van blessures en spierproblemen, reeds 62 officiële wedstrijden bij de Koninklijke. Ter vergelijking: in de zeven seizoenen die hij bij Chelsea voetbalde, miste Hazard maar 20 matchen. 

Opnieuw een Clasico zonder Eden?

Ooit kwam Hazard via de grote poort naar Madrid. Hij moest en zou de opvolger worden van Cristiano Ronaldo. Maar de Rode Duivel bleef al die jaren ver onder de verwachtingen. In 51 officiële optredens voor Real Madrid zit Hazard momenteel aan vijf goals en negen assists. Dit seizoen liet hij tot nu toe één assist optekenen.

Zoals hierboven reeds vermeld, is het onduidelijk of Hazard er zondag zal bij zijn wanneer Real Madrid naar Barcelona trekt voor de Clasico. Toch niet weer, horen we je denken? Helaas is de kans groot. Hazard speelde nog geen enkele minuut mee in een Clasico de voorbije jaren vanwege blessures en andermaal zit hetzelfde scenario eraan te komen. 

Toch hoeft Real niet meteen te vrezen. De ploeg uit de Spaanse hoofdstad won namelijk de drie voorbije onderlinge confrontaties en had bijgevolg Hazard niet nodig om de zege te pakken. Barcelona van zijn kant won voor het laatst in eigen huis van Real Madrid op 28 oktober 2018.

Volg het seizoen in La Liga, waaronder de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid op zondag 24 oktober vanaf 16u15, op de zenders van Eleven Sports. De drie zenders zijn beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.