Eén 1B-speler viel al in elke match in (maar kon nog geen verschil maken)

Challenger Pro League | Elke coach droomt ervan dat hij via zijn invallers een impact kan hebben op het spel van zijn team én het verloop van een match. Elke invaller hoopt dan weer dat hij via een sterke invalbeurt een basisplaats kan veroveren in de volgende match. Maar de dromen van Vincent Euvrard over Alexis Gonçalves Pereira komen voorlopig nog niet echt uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 24-jarige aanvaller is de enige 1B-speler die dit seizoen al in elke match mocht invallen. Gonçalves verzamelde in acht duels 129 speelminuten. Tegen Lierse K. en Lommel kreeg hij ongeveer een half uurtje om zich te tonen, maar vaker bleef zijn invalbeurt beperkt tot enkele luttele minuten (Westerlo, Waasland-Beveren, Deinze). In geen enkele wedstrijd kon de Kaapverdiër een verschil maken.

Voor Guillaume De Schryver (Lierse K.) en Zakaria El Ouahdi (ook al RWDM) liepen de invalbeurten wel iets vlotter. Zij mochten in zeven van de acht duels invallen en scoorden elk al een doelpunt. De Schryver liet daarnaast ook nog een assist noteren en is daarmee voorlopig de meest beslissende invaller.

De middenvelder deelt zijn eerste plek wel met Joe Efford. De Amerikaan was tijdens de eerste zes duels titularis bij Waasland-Beveren, maar moest zich tegen Virton en Deinze schikken in een rol als invaller. Tegen Virton deed hij dat met verve door een goal en een assist af te leveren en zo mee aan de basis te liggen van de straffe remonte van de Waaslanders (van 0-3 naar 4-3).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top