Opvallend! Op de negende speeldag van de D1B Pro League organiseren de twee JPL-degradanten een actie om meer fans naar het stadion te lokken.
Rode lantaarn RE Moeskroen speelt vrijdag een belangrijke degradatiekraker tegen RWDM. Als de Henegouwers die wedstrijd verliezen, dan ziet het er bijzonder bekaaid uit voor de rest van het seizoen.

Om voldoende steun te mobiliseren langs het veld vraagt de club amper één euro inkom voor plekjes in vakken M en KOP. "We hebben jullie steun meer dan ooit nodig om uit deze moeilijke situatie te komen", klinkt het bij Les Hurlus.

Waasland-Beveren nam een betere start dan Moeskroen, maar kon thuis nog niet echt overtuigen. De eerste drie thuisduels werden verloren waardoor er tegen Virton amper 1800 fans afzakten naar de Freethiel. Die trouwe fans kregen wel een spektakelstuk voorgeschoteld (de remonte van een 0-3 achterstand), maar toch wil de club voor de volgende thuismatch tegen Lommel SK nog een extra stimulans geven aan de supporters om massaal naar het stadion af te zakken.

Onder het motto 'Beveren verenigt' mogen alle leden van de Beverse verenigingen (en omstreken) gratis naar de match komen kijken. "Leden van sport-, (jeugd-) verenigingen en jeugdbewegingen zijn die dag meer dan welkom. Ook familieleden kunnen de wedstrijd voor amper 5 euro bijwonen. Geweldig toch", klinkt het bij de Waaslanders.

Waasland-Beveren speelt zondagavond tegen Lommel SK met de tweede plek als inzet. Die tweede plek geeft op het einde van het seizoen recht op een dubbele confrontatie met het nummer voorlaatst uit 1A. Vorig seizoen kon Seraing zich zo naar 1A voetballen ten koste van... Waasland-Beveren.

HIER vindt u meer info.