'Love Life' op Play5: het romcomsucces van Anna Kendrick

Series | Vanavond zendt Play5 de eerste aflevering van 'Love Life' uit, de romantische reeks met Anna Kendrick over een twintiger die in New York allerlei romantische avonturen beleeft. De tiendelige serie werd bijzonder goed onthaald door pers en publiek, en dat is heus niet alleen te danken aan de acteerkunsten van Kendrick.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sinds haar komische strapatsen in 'Pitch Perfect' staat Anna Kendrick te boek als een volbloed entertainer. In de tiendelige reeks 'Love Life' – uit de koker van Sam Boyd – kruipt Kendrick in de huid van Darby Carter, een millennial die een grillig liefdesparcours rijdt in New York. We zien hoe ze haar late twintigerjaren en prille dertigerjaren doorkomt. De openingsaflevering vindt plaats in 2012. De vertelstem meldt ons dat Carter hoopt op het soort relatie waarbij je geen nieuwe outfit moet aantrekken bij elke ontmoeting. "Je draagt gewoon wat je draagt, omdat je bent wie je bent."

Ze ontmoet
Augie Jeong (Jin Ha uit 'Devs') tijdens een feestje en het obligate lange wachten op zijn sms-berichtje volgt. De twee beginnen te daten en beleven een periode van rozengeur en maneschijn. Tot hij een jobaanbieding krijgt en naar Washington D.C. trekt. 

Je merkt: er is niets diepzinnig of uitdagend aan 'Love Life'. Het is een lichtzinnige, charmerende reeks waarin alles draait rond de chemie tussen Kendrick en de andere castleden. De serie haalde een aantal getalenteerde scenaristen aan boord, wat leidde tot authentieke, ongedwongen én grappige dialogen. Niets gekunsteld, alsof je het alledaagse leven observeert – van weliswaar heel grappige mensen.

Na regen komt zonneschijn

'Love Life' behandelt één relatie per aflevering, en daarmee vliegt ook een jaar uit het leven van de hoofdrolspeelster voorbij. Darby leert mettertijd uit haar liefdesbreuken, wint aan maturiteit en beseft uiteindelijk waar het schoentje knelde bij haar stukgelopen relaties. Het maakt dat er in elke episode voldoende vaart en inhoud zit om het entertainend te houden – al lijkt de reeks soms wel héél erg te focussen op het hoofddoel van Darby: een geschikte echtgenoot vinden, en minder op haar andere interesses in het leven.

Voor de leek lijkt de reeks van HBO Max een zoveelste doorslagje van 'Sex and the City' anno 2021, maar Kendrick geeft met haar acteerprestatie een eigen kleur en cachet aan de serie. De reeks leunt volledig op de schouders van de steractrice, en daarin ligt misschien net het grootste pijnpunt van 'Love Life'. Zeker, de strapatsen van Darby zijn realistisch en herkenbaar voor de doorsnee twentysomething, fris en vernieuwend is het kijkstuk zeker niet. We hebben het allemaal al eens gezien, zij het in een andere vorm. Maar de vorm waarin Kendrick haar amoureuze mijnenveld aan ons serveert, is wel heel aangenaam om volgen.

De reeks herinnert ons eraan dat we allemaal periodes van eenzaamheid, depressie, zelfvertwijfeling en pijn doormaken tijdens het daten. We maken allemaal dingen mee die we liever zouden vergeten en begraven in de diepste aardkorst. Maar het leven gaat door, en na regen komt zonneschijn.

Bekijk de openingsaflevering van ‘Love Life’ vanavond om 22u30 op Play5, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top