Kan de terugkeer van Bokadi eindelijk de verdediging van Standard verbeteren?

Jupiler Pro League | Het was afgelopen zaterdag even schrikken voor Standard toen OH Leuven in amper tien minuten blessuretijd twee punten wist te maken en zo gelijk speelde. Het is dan ook dringend tijd dat Merveille Bokadi na zes maanden afwezigheid wat rust in de verdediging kan brengen voor de match die Standard deze zaterdag om 16u15 speelt tegen Cercle Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag 19 april 2021 staat bij vele Standard-supporters in het geheugen gegrift. Toen liep Merveille Bokadi in een partij tegen Beerschot een scheur in de linker achillespees op. Voor Standard betekende deze blessure een enorme klap, vooral omdat Bokadi tot dan toe zijn beste beentje voor had gezet. Sinds de start van het seizoen 2020-2021 heeft de verdediger, die ook op het middenveld kan spelen, zich gevestigd als een pijler van de Luikse verdediging onder het bevel van Philippe Montanier en vervolgens Mbaye Leye. De voormalige speler van TP Mazembe speelt sterk verdedigend en staat ook bekend om zijn doelinstinct. In 31 competitiewedstrijden vorig seizoen scoorde hij 4 goals.

Een afwezigheid van zes maanden

Vandaag ziet Bokadi eindelijk het einde van de tunnel en bereidt hij zich voor om de grasvelden van de Jupiler Pro League opnieuw onveilig te maken. Afgelopen zaterdag speelde de 25-jarige verdediger een uur lang met de beloftes van de Luikse club. Hij zou zaterdag al in de wedstrijd kunnen zitten tegen Cercle Brugge. Zijn terugkeer is uitstekend nieuws voor de Rouches, want hun gebrekkige verdediging en het gebrek aan leiderschap in het elftal zijn de twee belangrijkste tekortkomingen sinds het begin van het seizoen. Met 19 tegendoelpunten in 11 wedstrijden hebben de Luikenaren, samen met KV Mechelen, Oostende en OH Leuven, de slechtste verdediging in de hoogste klasse.

Dat gebrek aan een degelijke verdediging kon je afgelopen weekend opnieuw vaststellen in de match tegen OH Leuven, toen Luka Elsner en zijn team alles in huis hadden om een eerste overwinning in meer dan een maand veilig te stellen. Maar het elftal van OHL heeft van het gebrek aan balcontrole en de laksheid van de Luikse verdediging geprofiteerd om Standard te grazen te nemen met een gelijkspel.

Nieuwe mogelijkheden achter

Voor Bokadi noodgedwongen op de bank moest gaan zitten, had Elsner voor de Luikse defensie al een aantal sterke keuzes gemaakt. Hij schakelde Nicolas Gavory niet in maar gaf eerder de voorkeur aan Niels Nkounkou op links. Terugschakelend naar een viermansdefensie, stelde de trainer meteen zijn vertrouwen in de ervaren Noé Dussenne op de centrale as. Uiteraard zijn deze spelers niet voldoende om een solide defensie te vormen.

Met de terugkeer van Kostas Laifis en Merveille Bokadi na hun blessures, kunnen de Rouches opnieuw hopen op betere resultaten. Het is nu aan de trainer om de beste formule te vinden om de verdediging voor eens en voor altijd te verstevigen en een flinke dosis leiderschap terug te brengen. Maar één ding is zeker: het als dertiende geplaatste Standard kan het zich niet veroorloven om het scenario van vorige week te herhalen tegen een gemotiveerd Cercle Brugge.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief het duel tussen Cercle Brugge en Standard aanstaande zaterdag om 16u15 uur op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top