Mis deze nieuwe bioscoopreleases niet deze week

Films |

Een musical, een oorlogsfilm en een drama: dit is het programma dat je deze week in de bioscoop te wachten staat! Zoals elke woensdag komen er ook deze 20e oktober weer nieuwe films in de bioscopen uit die je zeker niet mag missen. Proximus Pickx zet ze voor je op een rijtje.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Annette

‘Annette' is eerst en vooral het verhaal van een koppel. Henry is een acteur en zijn vrouw Ann is een internationaal populaire operazangeres. Het paar heeft een perfecte liefdesrelatie die veel media-aandacht krijgt, tot de geboorte van hun dochter, Annette. Het kind vertoont een mysterieuze gave en is voorbestemd voor een fabelachtig lot. Wat de casting betreft, is ‘Annette’ alvast een schot in de roos. Henry wordt gespeeld door Adam Driver, de acteur die niemand minder is Kylo Ren speelt in de nieuwste Star Wars-saga, de waardige erfgenaam van de grote Darth Vader. Ann wordt gespeeld door Marion Cotillard, een Franse actrice die Hollywood definitief heeft veroverd. Ze won een César, een Golden Globe en een BAFTA voor haar rol in 'La vie en rose', en we hopen dat 'Annette' evenveel prijzen zal winnen! Dit deels in Brussel opgenomen drama van Leos Carax, waarvan Proximus Pickx een financiële partner is, is de release van het moment die je niet mag missen.

Un monde

Deze lovend onthaalde Belgische film dompelt je onder in de harde realiteit van de speelplaats, waar kinderen stevig gepest kunnen worden. Dit is het geval voor Abel, die gepest wordt onder de hulpeloze ogen van zijn zusje Nora. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar broer die haar vraagt tegen niemand iets te zeggen, haar vader die haar aanspoort om te reageren en haar eigen behoefte om erbij te horen. Dit ontroerende drama behandelt op authentieke en realistische wijze het moeilijke onderwerp van pesten, waar kinderen al op jonge leeftijd mee kunnen geconfronteerd worden. ‘Un monde’ beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won ook de prijs voor Beste Debuut op het BFI Filmfestival van Londen.

Onoda

1944. Japan is de oorlog aan het verliezen. De jonge Hiro Onoda wordt naar de Filippijnen gestuurd, meer bepaald naar het eiland Lubang, waar hij zich moet aansluiten bij een geheime legerafdeling. Samen met een handvol soldaten weigert hij te geloven dat de oorlog voorbij is. Hij is ervan overtuigd dat de tekenen van de nederlaag van zijn land slechts Amerikaanse trucs zijn. Hij zal 10.000 nachten zijn kamp opslaan in de vijandige jungle. Als Japan de Amerikaanse landing en het verlies van het conflict onder ogen ziet, zal voor Onoda en zijn mannen de oorlog nog 30 jaar duren. Wat deze film van de Franse cineast Arthur Harari ook zo bijzonder en opmerkelijk maakt, is dat hij gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top