Strijd der Europese ploegen op de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | Antwerp-Club Brugge en KRC Genk-AA Gent zijn dé topaffiches van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League. Dat is echter op papier, want inzake het klassement is KAS Eupen tegen Union SG ook een echte topwedstrijd dit weekend.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vrijdagavond om 20u45 zakt Sporting Charleroi af naar RFC Seraing. De Zebra’s wonnen vorig weekend van Racing Genk en Seraing wil de nederlaag tegen Union SG wegspoelen. Ze gingen er in de tweede helft helemaal kopje onder.

Een onverwacht topduel

Zaterdag neemt Standard het om 16u15 op tegen Cercle Brugge. De Rouches likken nog steeds hun wonden na het pijnlijke gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven, dat in de extra tijd nog twee keer wist te scoren op Sclessin. De Luikenaars moeten de drie punten pakken in Brugge, dat al vier keer op rij verloor. Om 18u30 ontvangt KV Kortrijk op zijn beurt KV Oostende en KV Mechelen neemt het in eigen huis op tegen Zulte Waregem.

Dé topaffiche van die dag is echter Eupen tegen Union SG. Dat is de verrassende nummer drie tegen de al even verrassende nummer één. Eupen incasseerde afgelopen zondag nog een nederlaag tegen AA Gent, terwijl Union nog won van Seraing. Welke seizoenrevelatie zal in deze topper het laken naar zich toe trekken?

Antwerp wil zich herpakken

Zondagmiddag om 13u30 trekt Club Brugge naar de Bosuil om er Antwerp te bekampen. De Great Old staat momenteel op een vierde plaats, nadat het afgelopen weekend verloor bij Zulte Waregem. Tegen Club Brugge moet het laten zien dat het zijn titelambities ook echt kan waarmaken. Beide ploegen moeten wel Europees aan de bak, wat een invloed kan hebben op de match.

Om 16u staat het paars-witte duel tussen Anderlecht en Beerschot op het programma. Beide ploegen hebben dringend nood aan een driepunter. Na dit duel is er in de Cegeka Arena het treffen tussen Racing Genk en AA Gent, die beiden ook Europees aan de bak moeten. Hein Vanhaezebrouck wil maar al te graag de drie punten pakken bij zijn ex-club en bij een zege zouden ze weer volop meestrijden voor een plaats in de top vier. Het slotakkoord van de twaalfde speeldag is het treffen tussen OHL en STVV, dat zondagavond om 21u zal plaatsvinden.

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top