Waarom speelt het tweede seizoen van 'Why Women Kill' zich uitsluitend af in de jaren 50?

Series | Fans weten het al even: de anthologiereeks 'Why Women Kill' is er terug met een tweede seizoen. In tegenstelling tot de eerste reeks afleveringen, die zich afspeelden in drie verschillende tijdperken met verschillende hoofdrolspelers, speelt dit seizoen zich uitsluitend af in de jaren 1950. Proximus Pickx legt uit waarom dit zo is. We laten je ook zien hoe je deze reeks gemakkelijker kan bekijken via Streamz, dat vanaf nu verkrijgbaar is via Proximus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het allereerste seizoen van 'Why Women Kill' volgt het verweven verhaal van drie vrouwen in drie verschillende tijdperken. Ze krijgen allen te maken met verraad en intriges, waardoor ze gedreven worden om een moord te plegen.

In het jaar 1963 volgen we de beslommeringen van Beth, een voorbeeldige echtgenote die ontdekt dat haar "betere wederhelft" ontrouw is. In 1984 zien we Simone, die te weten komt dat haar man hun huwelijk gebruikt om te verbergen dat hij homoseksueel is. In 2019 ontmoeten we Taylor, een getrouwde vrouw met een open huwelijk.

In het tweede seizoen worden de kaarten flink dooreengeschud en draait het verhaal om één vrouw, één tijdperk en één verhaal. We maken kennis met Alma, een doorsnee huisvrouw die een plaatsje probeert te veroveren in de welgestelde kringen van haar stad. Ze bewondert vooral de rijke Rita Castillo, die met haar man trouwde voor zijn geld en buitenechtelijke relaties onderhoudt in afwachting van zijn overlijden. Wat Rita niet weet is dat haar minnaar haar ook bedriegt, en niet met zomaar iemand... Van haar kant ontdekt Alma de zeer duistere geheimen van haar man, die haar hele bestaan in twijfel trekken.

Maatschappelijke evoluties

Het was een bewuste keuze om de serie te situeren in de jaren 50, zegt televisiemaker Marc Cherry. Het thema van de reeks, de plaats van de vrouw in de maatschappij, leent zich bij uitstek voor deze tijdsperiode. Volgens de regisseur startten er in die tijd veel maatschappelijke evoluties, de personages krijgen bijgevolg te maken met wezenlijke veranderingen in hun leven.

De reeks schuwt niet de taboes en stelt de heersende sociale normen in vraag. Zo is Alma bijvoorbeeld een mollige vrouw, waarmee ze in contrast staat met het toenmalige schoonheidsideaal. Ook het virulente racisme wordt aan de kaak gesteld in de reeks. We maken in het tweede seizoen kennis met Vern, een zwarte privédetective die in de schaduw van rijke blanken leeft.

De makers van de reeks hebben alles op alles gezet om 'Why Women Kill' zo realistisch mogelijk te doen uitzien; de decors en kostuums zijn buitengewoon overtuigend. In de hoofdrollen zien we Allison Tolman ('Fargo', 'Good Girls') en Lana Parrilla ('Boomtown', 'Once Upon a Time') schitteren. 

Je kan 'Why Women Kill' bekijken via Streamz, dat vanaf vandaag beschikbaar is bij Proximus. Om dit te vieren, geven wij Proximus-klanten één maand gratis toegang tot het streamingplatform met de promocode PROXIMUS1M. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top