De laatste editie van de Dutch League Country Finals eindigde opnieuw met mCon Rotterdam als winnaar. Net zoals vorig jaar namen de Rotterdammers het in de finale op tegen PSV Esports. mCon had uiteindelijk vijf games nodig om de hoofdprijs van 6000 euro in de wacht te slepen.

Na de Belgian League Country Finals van vorige week, waarin KVM Esports de maat nam van titelverdediger Sector One, was het dit weekend de beurt aan onze noorderburen. Net zoals vorig jaar nam mCon Rotterdam het op tegen PSV Esports. De finale was iets spannender dan de vorige editie, maar de Rotterdammers konden uiteindelijk hun titel verlengen.

Het toernooi liep nochtans niet van een leien dakje. De teams hadden te kampen met connectieproblemen waardoor het begin van de eerste wedstrijd uitgesteld werd. Twee uur na de oorspronkelijk geplande start konden mCon en PSV eindelijk aan de finale beginnen. De spelers waren enthousiast, en dat viel te merken: een snelle eerste game eindigde in het voordeel van mCon.

PSV herpakte zich in de tragere tweede game en kwam op gelijke hoogte. Maar de Rotterdammers van mCon bleken opnieuw te sterk in de derde game: 2-1. Even leken we op een herneming van de 3-1 finale van vorig jaar af te stevenen. PSV wou de eindwinst niet zonder slag of stoot laten gaan en domineerde de vierde game. 2-2, alles te spelen in de vijfde en laatste game!

Daarin kwam PSV op voorsprong na een sterke start. Toch kon mCon werk maken van een comeback: de titelverdediger trok uiteindelijk aan het langste eind en verzekerde zich zo van de hoofdprijs van 6000 euro. Een mooi einde van de laatste editie van de Dutch League: volgend seizoen fuseren de Belgische en Nederlandse Leagues, tot de Elite Series. Uiteraard zal die volledig te volgen zijn op Pickx Esports!