De slechte resultaten van Excel Moeskroen hebben nu ook gevolgen voor Mbo en Emile Mpenza. Het duo werd daags na de 3-0 nederlaag bij Lommel SK bedankt voor bewezen diensten.
Mbo Mpenza was sinds deze zomer sportief directeur bij Les Hurlus en was dus zo mee verantwoordelijk voor het transferbeleid dat de club deze zomer gevoerd heeft. In zijn zog kwamen toen Enzo Scifo (T1) en Emile Mpenza (T2) mee, maar enkele maanden later is het dus al einde verhaal voor het trio.

Coach Enzo Scifo werd vorige week al aan de kant geschoven en daags na de nederlaag bij Lommel SK werd ook de samenwerking met de broers Mpenza opgezegd. Niet geheel onlogisch, want Mbo had eerder dit seizoen nog verkondigd dat hij zijn lot aan dat van Scifo had verbonden.

"Mbo Mpenza had carte blanche gekregen om een competitieve spelersgroep en een sterke staf samen te stellen", klinkt het bij RE Moeskroen. "Maar de voormalige Rode Duivel kon de verwachtingen niet inlossen. De sportieve resultaten brachten ons zelfs tot in de kelder van 1B en het management vond het de hoogte tijd om in te grijpen."

De eerste ingreep is de uitbreiding van het takenpakket van Philippe Saint-Jean. De 67-jarige coach was na het ontslag van Scifo al aangesteld als T1-ad interim. Nu krijgt hij ook nog de opdracht om een nieuwe technische staf samen te stellen en zo de club weer op de rails te krijgen.