De advocaten van de erfgenamen van Michael Jackson willen dat het radioprogramma "King of Pop" op Studio Brussel van naam verandert. Ze hebben een brief gestuurd naar de VRT, zo heeft de openbare omroep maandag op zijn nieuwssite bevestigd.
"King of Pop" was de bijnaam van de in 2009 overleden popster Michael Jackson, maar is ook de naam van een muziekquiz die al drie seizoenen op de radiozender Studio Brussel loopt.

Het radioprogramma heeft nu de aandacht getrokken van het bedrijf dat de nalatenschap van Michael Jackson beheert. In een officiële brief naar de VRT, die ondertekend werd door verschillende advocaten, wordt meegedeeld dat de naam "King of Pop" niet zomaar gebruikt mag worden. 

De naam "King of Pop" is geregistreerd door Triumph International Inc, een bedrijf uit Californië dat de merchandising van Michael Jacksons erfgenamen - zijn moeder Katherine en drie kinderen - beheert, zo schrijft Het Nieuwsblad maandag. De CEO van dat bedrijf is John Branca, die lange tijd advocaat was van Michael Jackson en die door de popster was aangeduid als uitvoerder van zijn testament.

De juridische dienst van de openbare omroep is nu bezig met de kwestie, meldt de VRT.