Het NBA-seizoen is weer gestart en één van de teams waar veel wordt van verwacht, is Atlanta. Nadat ze vorig jaar verrasten met de finale in de Eastern Conference League, willen ze zich ook dit jaar tonen.
Het seizoen van de bevestiging is altijd het moeilijkste in de sport. Dat is exact de uitdaging waarvoor de Atlanta Hawks staan. Vorig jaar wisten ze via een zeer sterke Trae Young de finales van Eastern Conference te halen. Daar werd echter met 4-2 verloren van de latere NBA-kampioen Milwaukee Bucks. Coach Nate McMillan heeft alle middelen om er weer een goed seizoen van te maken, maar het verrassingseffect is dit jaar wel verdwenen.

Sterke Trae Young

De Hawks hebben heel wat talent in de ploeg en Trae Young is er daar zeker één van. In 2021 bereikte hij een mooie mijlpaal in zijn carrière. Vorig seizoen scoorde hij gemiddeld 25,3 punten en 9,4 assists per wedstrijd. Daarnaast zorgde hij voor enkele schitterende prestaties, zoals zijn 43 punten tegen Minneapolis, 41 in Washington, 40 in Boston, 42 tegen de Bulls ...

En wat te denken van de eerste wedstrijd in de Conference Finals? In Milwaukee zorgde hij voor een waanzinnig knappe prestatie met 48 punten, 7 rebounds en 11 assists. Op 23-jarige leeftijd toonde de man van 1m85 zijn grote talent. Maar net als zijn hele team zal hij dit moeten bevestigen.

Ambitieuze Hawks

De jonge spelersgroep uit Atlanta wil meer en is zeer hongerig. "Ons doel is om naar de finale te gaan. Verliezen wordt voor ons altijd als een mislukking gezien. Als we niet eindigen met een titel, dan is het niet genoeg", zei Collins.

Er is een goed evenwicht tussen de jeugd - Kevin Huerter, De'Andre Hunter, Cam Reddish en Onyeka Okongwu - en de ervaren pionnen - Danilo Gallinari, Clint Capela, Bogdan Bogdanovic en Lou Williams. Daardoor zouden de Hawks ook dit seizoen wel eens hoge ogen kunnen gooien, maar het is ook opletten voor een grote terugval.

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks is deze zondag 24 oktober vanaf middernacht te zien op Eleven Sports 2. Volg deze wedstrijd en het NBA-seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.