Buitenspelgoal helpt Westerlo aan driepunter bij RWDM: "Gelukkig geen VAR in 1B" (video)

Sport | KVC Westerlo heeft ook in RWDM de drie punten meegekaapt. De Kempenaars verstevigen zo hun reeds comfortabele voorsprong in het algemene klassement en tellen nu zeven punten meer dan Waasland-Beveren en Lommel SK. Maar het liep niet echt van een leien dakje voor de troepen van Jonas De Roeck.

Westerlo had het niet onder de markt tegen RWDM, maar scoorde voor de rust wel twee keer in evenveel doelpogingen. Maxim De Cuyper was de grote man bij de Kemphanen met een (openings)goal en een assist bij de 0-2. Al besefte de huurling van Club Brugge na de match wel dat die assist misschien afgevlagd had moeten worden.

"De scheidsrechter vertelde me bij het begin van de tweede helft dat ik buitenspel stond bij de voorzet voor dat tweede doelpunt”, grijnsde De Cuyper bij Gazet van Antwerpen. “Gelukkig is er geen VAR in eerste klasse B en misschien is dat ook het geluk van de kampioen. Het zat mee bij die fase.”

In de tweede helft kon RWDM al vrij snel de aansluitingstreffer scoren na een penaltygoal van Rommens, maar verder kwamen de Brusselaars niet meer. Westerlo speelde de match op een volwassen manier uit en staat na acht matchen te pronken met 20 op 24.