Op de tiende speeldag in de Ligue 1 hebben Matz Sels en Straatsburg met overtuigende 5-1 cijfers de maat genomen van Saint-Étienne, terwijl een scorende Wout Faes met Reims een voorsprong weggaf bij Brest (1-1). Rennes, zonder de nog steeds geblesseerde Jérémy Doku versloeg Metz (0-3).

Straatsburg kende in eigen huis een makkelijke middag. Maxime Le Marchand (26'), ex-Antwerp, tekende voor de 1-0. Met de rust in zicht eiste Zaydou Youssouf in negatieve zin de aandacht op met een eigen doelpunt (38') en een rechtstreekse rode kaart (44'). Wahbi Khazri kon evenwel milderen in blessuretijd van de eerste helft. Na rust vielen er nog drie doelpunten in het voordeel van Straatsburg.

In de ontmoeting tussen Brest en Reims volstond een vroege goal van Wout Faes (12') niet voor de zege: Franck Honorat (74') was de spelbreker van dienst. Thomas Foket ontbrak bij de bezoekers met een blessure. Rennes haalde het met 0-3 bij Metz, waar de eindstand halfweg reeds op het bord stond. In de vierde en laatste match speelden Nantes en Bordeaux 1-1 gelijk.