Maakt Okapi Aalst een statement door te winnen van Leuven op speeldag 7?

Basketbal |

Op de zevende speeldag van de BNXT League komen Aalst en Leuven tegenover elkaar te staan. Bij winst maakt Aalst een flink statement richting competitieleider Oostende. Maar kan Aalst wel winnen van Leuven? Zij spelen immers vrank, vrij en met veel doelpunten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De BNXT basketbalcompetitie komt aardig op dreef. Vooral dan voor tienvoudig landskampioen Filou Oostende. De kustploeg van coach Darjo Gregja heeft nog niet verloren en staat momenteel op kop van het Belgische klassement met twaalf punten. In hun kielzog volgt Bergen en dat op amper één punt. Okapi Aalst telt negen punten, terwijl de Antwerp Giants en Charleroi elk zeven punten tellen. 

Aanwinst Omar Calhoun

Okapi Aalst heeft dit seizoen al drie keer gewonnen en al drie keer verloren. Komend weekend zullen de Ajuinen het opnemen tegen Leuven en kan Aalst, bij eigen winst en na puntenverlies van de naaste concurrenten, een gooi doen naar de top van het klassement. Aalst lijkt in goede vorm te verkeren nadat ze eerst Mechelen en daarna Limburg United over de knie hebben gelegd.

De remonte van Aalst is deels te danken aan Omar Lasgoun Calhoun. Deze nieuwe vleugelspeler kwam over van de Oekraïense club Ternopil Tneu waar hij gemiddeld 17 punten, 3,3 rebounds en 3 assists per match maakte. Zijn seizoen bij Aalst begint alvast veelbelovend met een gemiddelde van 16 punten, 2,2 rebounds en 2,7 assists per wedstrijd. Tegen Limburg United maakte de nieuwkomer zelfs 27 punten, 3 rebounds en gaf hij 5 assists. Een heuse aanwinst, dus!

Leuven in goede vorm

Of Calhoun dezelfde prestaties tegen Leuven neerzet, valt nog af te wachten. Leuven is immers aan een opmars bezig en legde na Limburg United ook Luik over de knie. Het team beschikt met Kevaughn Allen, Jakob Cebasek en Solomon Young bovendien over een goede as die vlot scoort. Leuven speelt vrank en vrij en dat kan Aalst wel eens in de problemen brengen.

Volg het beste uit de BNXT League met o.a. de wedstrijd tussen Okapi Aalst en Leuven Bears aanstaande zaterdag 23 oktober vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar via de tv-optie All Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top