Zaterdag vond met de Grote Prijs van Morbihan één van de laatste wielerevenementen van het seizoen plaats. Het was de jonge Belg Arne Marit die met de zege aan de haal ging.
De 22-jarige wielrenner wist Bryan Coquard en Elia Viviani af te houden en dat is een zeer knappe prestatie. De renner van Sport Vlaanderen – Baloise maakte van de gelegenheid gebruik om zo zijn eerste zege in zijn profcarrière te boeken.

Marit kent op deze manier een goed seizoenseinde, nadat hij vorig weekend al zevende werd in Parijs-Tours. Voordien eindigde hij al twaalfde in Parijs-Bourges. Dit seizoen wist hij nog goed te presteren in de Gooikse Pijl (vierde) en de GP Jef Scherens in Leuven (zevende).

Geen plaats bij Lotto

Marit stond te boek als een enorm talent, maar hij werd doorgestuurd door Lotto-Soudal. Daar trekt men toch de kaart van de jeugd, al is dat vooral bij de klimmers het geval. Marit is een sprinter en zou bij Lotto zeer veel concurrentie hebben gehad. Bij Sport Vlaanderen – Baloise kan hij zich daardoor wellicht beter ontwikkelingen, aangezien de concurrentie daar minder groot is. Marit is zeer tevreden met zijn keuze.

"Lotto-Soudal wilde klimmers rekruteren omdat ze al genoeg sprinters hadden, wat ik volledig begrijp. Het was voor mij ideaal om naar Sport Vlaanderen-Baloise te gaan om stap voor stap vooruitgang te boeken. Volgend jaar wil ik op deze manier verder blijven groeien. Ik ben een sprinter en ik hoop zo vaak mogelijk in de top drie te komen", vertelde hij na zijn zege aan DirectVelo.

Arne Marit bewees alvast dat hij een talentvolle renner is om in de gaten te houden.