Westerlo test onoverwinnelijkheid bij 'zwart beest' RWDM

Challenger Pro League | Competitieleider KVC Westerlo gaat zondagavond op bezoek bij RWDM; het nummer voorlaatst uit de reeks. Op papier zou Westerlo in staat moeten zijn om de drie punten weg te kapen uit het Edmond Machtensstadion, maar die opdracht bleek in het recente verleden een onmogelijke opgave.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Westerlo kreeg vorig seizoen 2x een nederlaag om de oren in Molenbeek. De Kempenaars kwamen in beide duels nog voor het kwartier op voorsprong, maar gingen uiteindelijk toch het veld af met een 3-1 en een 2-1 nederlaag. Kevin Nzuzi was toen de grote man bij de Brusselaars. Hij scoorde 3x in die twee duels. De andere twee goals waren van Leonardo Rocha.

Maar ook in het Kuipje heeft Westerlo het (bijna) altijd lastig met RWDM. Bij het eerste bezoek van Rommens en co werd er nog met 3-0 gewonnen, maar de laatste twee confrontaties eindigden telkens op een gelijkspel (2-2 en 0-0).

Afwachten of Westerlo straks wél kan afrekenen met haar 'zwart beest' en nu wel de drie punten mee op de bus kan nemen.

Selectienieuws

De competitieleider moet het alvast zien te rooien zonder sterkhouder Tuur Dierckx. Maar ook bij RWDM zijn er selectiezorgen. Zo zijn Botella, De Bie, Keita, Ephestion en Terki er niet bij. De eerste drie zijn geblesseerd, Ephestion mag niet spelen tegen zijn werkgever (hij wordt gehuurd van Westerlo) en Terki zit nog altijd in de B-kern. Ook Sankhon (administratieve problemen) zit nog altijd niet in de selectie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top