Op de achtste speeldag van de Engelse Premier League ontving Brentford zaterdag Chelsea, met Romelu Lukaku in de basis. The Blues wonnen zuinig met 0-1. Chelsea was de betere ploeg in de eerste helft, maar kon pas scoren in de 45e minuut via Ben Chilwell, wat meteen ook het enige doelpunt van de partij was. In de 77e minuut werd Lukaku nog vervangen door Kai Havertz. N'Golo Kanté stond na zijn coronabesmetting opnieuw in de basis. Chelsea staat door de overwinning aan kop in de Premier League met 19 punten uit 8 wedstrijden.

In Duitsland speelde Mönchengladbach op de achtste speeldag tegen VfB Stuttgart. Beide ploegen geraakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Orel Mangala ontbrak bij Stuttgart door een coronabesmetting. Stuttgart staat nu op de 12e plaats in Duitsland met 9 punten uit 8 wedstrijden. 

In de Nederlandse Eredivisie stonden de Go Ahead Eagles en Heracles Almelo tegenover mekaar. Go Ahead won met 4-2. Bij de Eagles stond Philippe Rommens in de basis. Hij leverde de assist voor het eerste doelpunt. Voor Heracles stonden Noah Fadiga en Lucas Schoofs in de basis, Elias Sierra bleef op de bank. Door de overwinning staat Go Ahead Eagles momenteel op de 12e plaats met 10 punten, Heracles staat 11e met evenveel punten maar met een match minder gespeeld.