Ruben Impens, cameraman van de Gouden Palm-winnende horrorfilm Titane, valt in de prijzen. Impens krijgt voor zijn werk de Jo Röpcke Award, de jaarlijkse filmprijs van het weekblad Knack Focus.
Impens mag de prijs in ontvangst nemen voor zijn camerawerk voor Titane, de Frans-Belgische horrorfilm die afgelopen zomer op het filmfestival van Cannes een Gouden Palm binnensleepte. Impens' camerawerk was eerder te zien in de films van de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen, waaronder De helaasheid der dingen (2009), The Broken Circle Breakdown (2012) en Beautiful Boy (2018).

Impens reageert enthousiast op zijn overwinning: "Ik ben vereerd met deze prijs, zeker als ik zie welke straffe namen op de erelijst staan. Het is ook fijn om als cameraman in de spotlights te worden gezet. Bovendien sta ik nu eindelijk op hetzelfde niveau als Felix die hem eerder ook al won."

De prijs, een cartoon van Knack Focus-huistekenaar Karl Meersman, wordt zaterdag op het Film Fest Gent geschonken aan de echtgenote van Impens. De cameraman zelf vertoeft momenteel in Nepal om De acht bergen te draaien, een regie van filmkoppel Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.