In welke andere films en series dook de cast van 'Squid Game' nog op?

'Squid Game' is officieel de populairste, niet-Engelstalige serie op Netflix. De expliciete reeks waarin noodlijdende kandidaten kinderspelletjes moeten 'overleven' om een astronomische geldsom te winnen is overal te wereld een inslaand succes. Proximus Pickx zocht uit in welke andere films en series de cast van 'Squid Game' de voorbije jaren zoal opdook.

Seong Gihun - Lee Jungjae

Lee Jungjae vertolkt de hoofdrol in de serie: het nummer 456 Seong Gihun. Zoals de andere kandidaten heeft ook hij een enorme schuldenberg opgebouwd, in zijn geval het gevolg van een gokverslaving. De gescheiden vader keert terug naar zijn moeder en torst een schuldenberg mee die hem heel wat ellende bezorgt. 

De Koreaanse acteur is wereldberoemd in eigen land. Hij acteert sinds 1993 en verscheen al in diverse producties, zoals ‘City of the Rising Sun’ en ‘The Thieves’. Zijn talent werd ontdekt door zijn rol in 'Sandglass', één van de bekendste in het genre. Zijn genie werd al meerdere keren geroemd, onder meer door zijn vertolking in de film ‘The Face Reader’ in 2013 en de spionagefilm ‘Assassination’ in 2015.

Cho Sangwoo - Park Haesoo

De antagonist in de reeks is Cho Sangwoo. Als jeugdvriend van Seong Gihun was hij dé trots van de buurt: een modelstudent die schoolliep aan de prestigieuze universiteit van Seoul en een gerenommeerd zakenman werd. Hij sleept echter een duister geheim met zich mee: hij fraudeerde met geld en bouwde op zijn beurt een schuldenberg op. 

De rol wordt vertolkt door comedian Park Haesoo. Hij speelde eerder in de muzikale komedie ‘The Strongest Comedy Mr. Lobby’ in 2007. Enkele jaren later versierde hij een kleine rol in 'God of War'. Daarna stort hij zich in het dramagenre, met rollen in ‘The Liar and His Lover’, ‘Prison Playbook’ en ‘Memories of the Alhambra’. Koreanen konden hem daarnaast aan het werk zien in de Koreaanse remake van ‘La Casa de Papel', waarin hij in de huid kroop van het geliefde personage Berlin.

Kang Saebyok - Jung Hoyeon

Jung Hoyeon kroop dan weer in de huid van Kang Saebyok, één van de prominente vrouwelijke nevenpersonages. Ze verschijnt al vroeg in de serie, als zakkenroller. In de loop van de reeks leert de kijker haar levensverhaal kennen. Ze vluchtte uit het totalitaire Noord-Korea en belandde in Zuid-Korea met haar kleine broer, die in een tehuis geplaatst werd. Ze een leven voor zichzelf en haar broertje op te bouwen en tracht om haar ouders, die nog steeds in Noord-Korea verbleven, naar het zuiden van het schiereiland te krijgen, maar daarvoor heeft ze geld nodig. 

Voor de actrice was het haar debuutrol. Jung Hoyeon defileerde als model voor merken als Chanel, Fendi en Louis Vuitton. Haar acteertalent maakt indruk, want sinds haar rol in 'Squid Game' won ze liefst 15 miljoen volgers op Instagram. Dat belooft: een naam om in de gaten te houden!

Oh Ilnamm - O Yeongsu

Eén van de meest spraakmakende personage is een bejaarde man met een hersentumor. Hij draagt het nummer 001. Zijn dementie drijft andere kandidaten tot wanhoop: hoe komt zo'n geval in een spel op leven en dood terecht? Later zou blijken dat de nestor, vertolkt door O Yeongsu, een hoofdrol heeft in het ontstaan van het spel.

De acteur verdiende zijn strepen in het theater, met rollen in meer dan 200 toneelstukken. Hij speelde de hoofdrol in Shakespeares 'King Lear'. Daarna reeg hij de religieuze rollen aaneen, onder meer in ‘Queen Seondeok’ en ‘God of War’. 'Squid Game' was zijn eerste rol in negen jaar: een hiatus waarin hij in geen enkele film te zien was.

Jang Deoksu - Heo Sungtae

In 'Squid Game' is het personage Jang Deoksu de antipathieke schoft, die heel wat gokschulden heeft opgebouwd. De gangster zaait terreur en tweedracht onder de deelnemers. Hij is de aanstoker van een 'burgeroorlog', waarbij de deelnemers elkaar vermoorden en zo hun eigen overlevingskansen veiligstellen.

Het acteertalent van Heo Sungtae werd opgepikt door zijn rol in 'Masquerade' in 2012. Sindsdien is hij regelmatig op het witte doek te zien en in Koreaanse series. Bij het grote publiek is hij bekend door zijn rol in ‘The Age of Shadows’ in 2016, waarvoor hij het scherm deelde met Song Kangho, de gevierde acteur uit het gelauwerde 'Parasite'. Hij is eveneens te zien als advocaat in ‘Witch at Court’ en als agent in ‘Watcher’.

Ontdek ‘Squid Game’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top