SK Deinze is er voor een vierde keer op een rij niet in geslaagd om de drie punten te pakken. De Tigers bleven op een troosteloze 0-0 steken tegen de Leeuwen van Waasland-Beveren. Coach Wim De Decker zocht naar antwoorden voor de nieuwe teleurstelling op de persbabbel na de match.
"De manier waarop Waasland-Beveren zich hier presenteerde, toont wel hoe tegenstanders tegenwoordig naar SK Deinze kijken", opende de coach. "Ze komen hier met vijf zuivere verdedigers en drie defensieve middenvelders voetballen. Desondanks konden we het laken toch naar ons toe trekken. We waren in alle facetten van het voetbal beter dan Waasland-Beveren. In de eerste helft nog vrij steriel, maar in de tweede helft hebben we wel voldoende kansen gekregen om de match te beslissen."

2x van de mat geveegd

Maar de kansen werden gemist waardoor Deinze alweer met een kleine kater achterblijft. "Dat is misschien nog het enige verbeterpuntje bij deze ploeg... het afmaken van de kansen. Voor de rest kan ik mijn jongens helemaal niks verwijten. Als je ziet hoe we Waasland-Beveren voor eigen doel terug konden dringen. Eigenlijk hebben we hun nu al 2x helemaal van de mat geveegd. Ik was er eigenlijk de hele match van overtuigd dat we ons goaltje nog zouden maken, maar het gebeurde toch niet."

De Decker vond het dan ook jammer dat het voetbal niet had gezegevierd. "Ik had eigenlijk niet verwacht dat Waasland-Beveren zo defensief zou komen spelen. Dat is eigenlijk jammer om te zien, als je ziet welke spelers ze toch wel in de kern hebben. Maar iedereen mag spelen hoe hij dat wil natuurlijk. Wij moeten er maar voor zorgen dat we daar een antwoord op hebben."