Het verplichte kijkvoer van deze week

Een nieuwe week betekent een nieuwe, goedgevulde tv-gids en een resem nieuwe dilemma’s. Voor iedereen elkaar thuis in de haren vliegt in de bittere strijd om de zapper, geven wij zoals elke week onze kijktips mee.

Maandag: Ik Wil Een Kind

Het is zeldzaam dat een nieuw televisieprogramma nog voor de eerste minuut wordt uitgezonden zoveel stof doet opwaaien. In ‘Ik Wil Een Kind’ wil VTM personen volgen die bewust gaan voor co-ouderschap en niet-traditionele gezinsvormen. Maandag krijgen we de oproepaflevering te zien, waarmee Dina Tersago haar zoektocht naar geschikte wensouders zal aftrappen.

Opzet van het programma is om mensen in beeld te brengen en te begeleiden die wel een kind willen, maar die die omwille van hun relationele situatie niet zomaar een gezin kunnen starten. Daarom kiezen ze voor bewust co-ouderschap, waarbij twee of meer mensen afspreken om samen een kind op de wereld te zetten zonder dat er sprake is van een romantische relatie. Het is een thema dat VTM op de kaart wil zetten en waarover de commerciële zender meer informatie en mogelijkheden tot begeleiding de wereld in wil sturen.

Bekijk ‘Ik Wil Een Kind’ op maandag 18 oktober om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: Scheire en de Schepping

De humoristische panelshow van Lieven Scheire scheert sinds de terugkeer enkele weken geleden weer hoge toppen. In ‘Scheire en de Schepping’ gaat de komiek met een bijzondere interesse voor al wat wetenschappelijk is met de fijne kam door de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en ontwikkelingen en interessante weetjes uit de geschiedenis. En als zijn panelleden het antwoord op zijn vragen verschuldigd moeten blijven, kunnen ze tenminste altijd wel een leuke anekdote of mop vertellen. Dit is de laatste aflevering van het nieuwe seizoen, dus wie weet hoe lang we de show deze keer zullen moeten missen.

De gasten zijn in deze aflevering niet de minsten. Mede-Neveneffect Jelle De Beule is weer van de partij, net als komiek Bart Cannaerts. Tegenover hen zitten Eva Van der Gucht, alias Dokter Bea op Ketnet, en Liesa Naert, tegenwoordig vaak in het nieuws, maar vooral een getalenteerde komische actrice en frequente samenspeelster met de Neveneffecten, zoals in ‘Willy’s en Marjetten’ en ‘De Ideale Wereld’.

Bekijk ‘Scheire en de Schepping’ op dinsdag 19 oktober om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: Interrogation

Als je deze bijzondere true crime-reeks nog niet volgt, is het hoog tijd om eraan te beginnen. De serie is gebaseerd op een echt strafonderzoek dat jaren aansleepte. De serie toont in elke aflevering een ondervraging door de politie die in de loop van het 30 jaar durende onderzoek plaatsvond. De dialogen zijn letterlijk uit de politiedossiers overgenomen. Daardoor kan de kijker zelf de rol van de detective aannemen en op zoek gaan naar de waarheid en de dader van de brutale moord.

Misschien nog uitzonderlijker is het feit dat de programmamakers stellen dat je de afleveringen, uitgezonderd de laatste met daarin de onthulling, in eender welke volgorde kan bekijken. De eerste negen afleveringen werden dan ook tegelijk online gezet. Maak je dus geen zorgen als je de eerste twee afleveringen vorige week gemist hebt: je kan nog perfect inpikken!

Bekijk ‘Interrogation’ op woensdag 20 oktober om 22u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: First Dates

Fans van echte romantiek kennen het programma ‘First Dates’ natuurlijk al lang en zitten ongeduldig te wachten op het volgende seizoen. Dat is er voorlopig nog niet, maar Eén komt wel al met een voorsmaakje op de proppen, en dat voor het goede doel. Er komt namelijk een bijzondere uitzending van ‘First Dates’, helemaal in het kader van de Dag tegen Kanker.

Daarin krijgen we vier dates te zien tussen mensen die op zoek zijn naar de juiste match en de liefde van hun leven, met als aandachtspunt het feit dat ze allemaal van wel heel dichtbij in aanraking kwamen met de vreselijke ziekte. De uitzending zet niet alleen hun zin voor romantiek in de verf, maar vertelt ook hun persoonlijke verhalen over kanker.

Bekijk ‘First Dates’ op donderdag 21 oktober om 21u30 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2

Het is tien jaar geleden dat dit laatste deel in de Harry Potter-saga op het grote witte doek verscheen. De reeks prijkt op de derde plaats op de lijst met de filmseries die het meeste geld opbrachten, en de laatste in de reeks deed daarbij, als een van de meest succesvolle films in de franchise, een flinke duit in het zakje.

Of je nu jeugdsentiment voelt voor de films vol personages die samen met jou groot geworden zijn, of je een volgende generatie voor de eerste keer aan de films voorstelt: een ideale, gezellige vrijdagavond binnen is gegarandeerd met het spannende besluit van de filmreeks. De inzet is hoog, want Voldemort valt Zweinstein aan met al zijn macht, terwijl Harry, Hermelien en Ron nog volop proberen om zijn magische krachten te doen afzwakken.

Bekijk ‘Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2’ op vrijdag 22 oktober om 20u45 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top