De Benelux League heet vanaf nu Elite Series

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het nieuws over de Benelux League van League of Legends stapelt zich op. Naast een naamsverandering heeft organisator META onlangs de details van het promotietoernooi bekendgemaakt, dat twee teams toegang zal bieden tot de competitie.

Een week na de Country Finals van de Belgian League weten we al iets meer over het volgende seizoen. Het nieuws over de fusie van de Belgische en de Nederlandse competitie was al bekend. META heeft nu de details onthuld van het promotietoernooi dat de line-up van deelnemende teams zal vervolledigen.

Zeg niet Belgian League, maar wel Elite Series

Het eerste nieuwtje komt van Riot Games zelf! Met de fusie van de twee Leagues werd een totale rebranding verwacht. Dat is nu gebeurd, op zijn minst gedeeltelijk. We kennen nu de naam van de competitie waarin de beste teams van de Benelux tegen elkaar zullen strijden. Welkom bij de Elite Series!

Vier kandidaten voor twee tickets

Zoals we eerder al uitlegden, moesten alle deelnemende ploegen aan verschillende criteria voldoen om het voortbestaan van de competitie te garanderen. Voor sommige teams was dit geen probleem, andere organisaties besloten om zich uit de race terug te trekken. Daar horen enkele bekende namen bij, zoals Dynasty (Dutch League), Team THRLL (Dutch League) en Starlan Gaming Club (Belgian League).

Alle teams die niet deelnemen aan de Elite Series zullen uitnodigingen ontvangen voor de nieuwe versie van de Open Tour. Die competitie wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort onthuld.

Zoals eerder aangekondigd, zullen ION SQUAD, Team 7AM en LowLandLions strijden om de twee overgebleven plaatsen. Zij worden vergezeld door Zennit Gaming, een organisatie die werd uitgenodigd dankzij de talloze goede prestaties in de Benelux Open Tour.

Op 23 en 24 oktober zullen deze vier teams het tegen elkaar opnemen in een double round robin-format. Elk team zal twee keer tegen elke tegenstander strijden. Zo wordt de seeding voor het kwalificatietoernooi bepaald. Op 28 oktober worden deze teams op basis van hun resultaten in een double elimination bracket opgedeeld.

Een officiële stream wordt niet voorzien. Het is dus aan de deelnemende teams om hun wedstrijden in de competitie uit te zenden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top