Spalletti wil Napoli naar de eerste landstitel in 32 jaar leiden

Sport | Napoli is bijzonder sterk bezig in de Serie A. Het pakte een 24 op 24 in de Italiaanse competitie en trainer Luciano Spalletti heeft de ploeg al snel naar zijn hand weten te zetten. Spalletti hoopt zondag alvast de volgende stap richting landstitel te zetten tegen zijn ex-club AS Roma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Napoli eindigde vorig seizoen op een vijfde plaats en dat met veertien punten minder dan kampioen Internazionale. Gennaro Gattuso werd doorgestuurd en de flamboyante voorzitter Aurelio De Laurentiis haalde Luciano Spalletti als vervanger in huis. Dat is voorlopig een gouden zet gebleken.

Sterke competitiestart

Hij scoorde meteen punten bij zijn eerste persconferentie. "Ik trainde in Rome in de stad van de paus, in Sint-Petersburg in de stad van de tsaar en ook in Milaan in de stad van de mode. Nu ben ik trots dat ik bij Napoli op de bank mag zitten bij de club waar Diego Armando Maradona speelde." Spalletti kent zijn pappenheimers.

De coach gaf ook aan dat hij weer Champions League hoopte te spelen met Napoli en dat hoorden de vurige fans maar al te graag. Spalletti wist hen ook te plezieren door in eigen huis met 2-1 te winnen van Juventus, de o zo gehate club bij de aanhang van Napoli. De Oude Dame volgt al op 10 punten en met een doelsaldo van 19 voor en amper 3 tegen is Napoli momenteel een bijzonder sterk geheel. In de Europa League verliep het voorlopig wat minder met een gelijkspel tegen Leicester City (2-2) en een thuisnederlaag tegen Spartak Moskou (2-3). Toch is het vooral die Serie A die prioriteit is in Napels. 

Rol van Mertens

Spalletti hanteert een 4-2-3-1-systeem, wat als gegoten past bij deze ploeg. De ex-trainer van Inter is een voorstander van verticaliteit en het moet vooruit gaan. Napoli speelt met snelle flankaanvallers, veel diepgang en het is mede daardoor dat Victor Osimhen (ex-Sporting Charleroi) dit jaar helemaal tot ontbolstering komt. De Nigeriaanse aanvaller kan zijn snelheid, kracht en diepgang optimaal benutten in het type voetbal dat Spalletti hanteert en de cijfers mogen er alvast zijn. Osimhen was tot op heden al goed voor 8 goals en 1 assist in 9 wedstrijden. Voeg daarbij Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk) als rots in de branding toe, en ook de creativiteit van Lorenzo Insigne en Hirving Lozano, en je weet dat Napoli een sterk elftal heeft.

Waar is Dries Mertens horen we jullie al denken? De 34-jarige Rode Duivel werd na het EK geopereerd aan de schouder en is eindelijk weer klaar voor de dienst. Mertens is niet langer een vaste waarde, maar kan zich de komende weken en maanden weer gaan tonen als die sluipschutter die hij is geworden in Napoli.

Mertens speelt al sinds 2013 voor Napoli en groeide er uit tot een clubicoon als topschutter aller tijden van de club. Hij stak er onder meer Diego Maradona voorbij en zou het niet prachtig zijn om voor het eerst in 32 jaar weer een titelbeker in de lucht te steken in het Stadio Diego Armando Maradona? Het zou het ultieme eerbetoon zijn aan de overleden Maradona en het zou de status van Dries ‘Ciro’ Mertens alleen nog maar groter maken. 

Mis niets van de Serie A, zoals de wedstrijd tussen AS Roma en Napoli op 24 oktober om 18u, dankzij de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Vrijdag 22 oktober

Zaterdag 23 oktober
Zondag 24 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top