Wordt Fabio Quartararo dit weekend wereldkampioen in de MotoGP?

Auto-moto |

Dit weekend kan de volgende MotoGP-wereldkampioen al bekend zijn, probeert Lewis Hamilton Max Verstappen te snel af te zijn en wordt het wereldkampioenschap motorcross in een beslissende plooi gelegd. Proximus Pickx vertelt je alles over het spannende weekend in de autosport.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Moto GP

De internationale motorwereld houdt dit weekend de adem in, want voor het eerst kan een Fransman zich tot wereldkampioen kronen. Die Fransman luistert naar de naam Fabio Quartararo en hij voert al sind de vijfde MotoGP-race van het seizoen het klassement aan. Als Quartararo komend weekend opnieuw wint of eindigt voor de nummer twee van het klassement, Francesco Bagnaia, kan niemand hem meer bijbenen. Hopelijk vergeet Quartararo ook geen eer te betuigen aan Valentino Rossi. De negenvoudige wereldkampioen hangt aan het einde van dit seizoen zijn helm aan de haak en rijdt komend weekend, naast Quartararo, zijn laatste GP op het circuit van Emilia-Romagna.

Volg de Grand Prix van Emilia-Romagna vanaf 10.45 uur op Eurosport 1.

MXGP werkt seizoen af in Italië

Ook het wereldkampioenschap motorcross loopt stilletjes aan op zijn einde. Drie crossers, Herlings, Fabre en Gajser, maken nog steeds kans om de wereldbeker in de lucht te steken, maar zij zullen ook Prado en Cairoli in de gaten moeten houden. De organisatie besloot om alle resterende wedstrijden van het seizoen in Italië af te werken om veiligheidsredenen. Hierdoor zullen de favorieten in staat om zich focussen op maar één ding en dat is winnen.

De MXGP van Trentino is deze zondag te volgen op Eurosport 2. 

Ook de elektrische buggy's blijven in Italië

We geven het toe: de Extreme E-competitie, een race waarin enkel elektrische buggy-voertuigen mogen rijden, heeft nog niet de allures van de Formule 1 of MotoGP. Toch zijn deze races de moeite waard. Er wordt aan een hoge snelheid gereden, er worden onherbergzame terreinen uitgekozen en enorme risico’s genomen. Deze week wordt, in Sardinië, de voorlaatste ronde van het kampioenschap gereden en er maken nog drie gemengde teams kans op het wereldkampioenschap.

Volg de voorlaatste manche van de Extreme E-competitie dit weekend op de kanalen van Eleven Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top