Zanger Stromae heeft vrijdag verrassend een nieuw nummer gelanceerd, "Santé". Het is al acht jaar geleden dat de Brusselaar nog een single uitbracht. Vorige week raakte al bekend dat Stromae volgend jaar opnieuw zal optreden.
Het laatste album van Stromae "Racine carrée" verscheen in 2013 en zijn laatste optreden dateert uit 2015. Daarna stopte de zanger van "Formidable" en "Papaoutai" met optreden om zich op andere projecten te focussen. Een tijd geleden kondigde Stromae wel aan in het najaar een nieuwe plaat te lanceren, maar de eerste single is dus nu al een feit. 

Het nummer "'Santé" is een lofzang voor de diversiteit en is opgedragen aan mensen die in de luwte toch belangrijk werk verrichten. "Pilote d'avion ou infirmière, chauffeur de camion ou hôtesse de l'air, boulanger ou marin-pêcheur, un verre aux champions des pires horaires", klinkt het in het nummer. Op Instagram verklapt Stromae dat de videoclip van het nummer vrijdagavond om 18.00 uur wordt gelanceerd. 

Wie Stromae nog eens live aan het werk kan zien, kan dat volgend jaar al zeker op Werchter Boutique op 19 juni en op Les Ardentes op 10 juli.