Vier dagen nadat hij bij een val tijdens de wereldbekermanche veldrijden in het Amerikaanse Waterloo een sleutelbeenbreuk opliep, kijkt Thibau Nys alweer vooruit. De Europese beloftekampioen op de weg ging dinsdag onder het mes in Herentals en hoopt dit weekend op de rollen te hervatten.
"We zijn nu twee dagen na mijn operatie en ik voel me al een stuk beter", zegt hij op de website van Baloise - Trek Lions. "Dinsdag ben ik na mijn landing in Brussel meteen naar het AZ Herentals gereden. Ik had het geluk dat ik meteen op de operatietafel kon bij dokter Toon Claes. De operatie is eigenlijk heel vlot verlopen. Ze hebben een plaatje aangebracht om het sleutelbeen te fixeren."
"De eerste momenten na de operatie voelde ik me nog heel moe. Ik heb veel geslapen de afgelopen 48 uur. De eerste nacht heb ik nog in het ziekenhuis doorgebracht", gaat de 18-jarige zoon van Sven Nys verder. "Twee dagen later voel ik wel al progressie. Ik kan meer bewegingen maken en de linkerarm voelt al flexibeler aan. Ik heb er goede hoop op dat ik dit weekend rustig op de rollen zal kunnen fietsen en stelselmatig kan opbouwen. We hebben met Toon Claes afgesproken om over twee weken een check-up te laten doen. Dan zullen we samen bekijken wanneer een comeback in het veld mogelijk wordt."