Halverwege de groepsfase van het League of Legends-WK zijn, hebben een aantal Europese teams zich van hun slechtste kant laten zien. Door hun zwakke prestaties wordt de aanwezigheid van ons continent in de eindronde in twijfel getrokken.

De groepsfase van de League of Legends Worlds 2021 is voor Europa niet al te goed begonnen. Rogue werd dan wel beschouwd als het team met de minste kans op kwalificatie, omdat ze in een moeilijke groep terechtgekomen zijn, maar Fnatic en MAD Lions stelden teleur en waren niet zo goed als verwacht.

De tragedie van Fnatic

Het team van de Belgen Bwipo en Nisqy begon slecht aan het toernooi. Fnatic, verzwakt door de afwezigheid van Upset die door een familiaal noodgeval terugkeerde naar Duitsland, behaalde nog geen enkele overwinning in zijn groep.

En die start is zorgwekkend, want Fnatic heeft nog weinig kansen om alsnog een ticket voor de kwartfinales veilig te stellen. Het team moet niet alleen alle resterende wedstrijden winnen, maar moet ook hopen op een nederlaag van Hanwha Life Esports om een vroegtijdig einde van hun avontuur te vermijden.

MAD Lions en Rogue wankelen

Deze Worlds zijn ook voor de andere Europese organisaties geen feest. Zowel MAD Lions als Rogue behaalden één overwinning, maar hun prestaties voorspellen weinig goeds voor de rest van het toernooi. MAD Lions verloor van Team Liquid, voornamelijk door draftfouten van het team, hoewel de Amerikanen vooraf een haalbare kaart leken.

Langs de kant van Rogue werd het vooraf voorspelde scenario waarheid. De ploeg, in de groep van voormalige wereldkampioenen FunPlus Phoenix en DAMWON Kia, zag zijn kansen op de play-offs al tijdens de loting in rook opgaan. Hans Sama (ADC van het team) gooide alles in de strijd tegen de Chinezen en Koreanen. Toch kon Rogue alleen tegen Perkz en zijn teamgenoten van Cloud9 de weg naar de vijandige Nexus vinden.

We zullen dit weekend de terugwedstrijden op de voet moeten volgen, om te weten te komen of we alsnog een Europese vertegenwoordiger in de play-offs van de Worlds 2021 te zien krijgen.