Proximus Pickx graaft de beste films over archeologie voor je op

Films |

Op 16 oktober is het Internationale Dag van de Archeologie. De perfecte gelegenheid dus om het impressionante werk van archeologen in de kijker te zetten. Zowel in fictie als in documentaires neemt de archeologie ons mee op een reis door de tijd. Proximus Pickx heeft voor jou alvast de beste kijktips over archeologische opgravingen geselecteerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Secrets of the Saqqara Tomb

Het Oude Egypte is zonder twijfel een van de rijkste en meest mysterieuze perioden op het gebied van de archeologie. Het land heeft nog lang niet al zijn schatten prijsgegeven, want een groot deel van het grondgebied blijft onontgonnen. Deze documentaire neemt je mee op een reis om een tombe te ontdekken die na 4.400 jaar nog steeds intact is. Het is de grootste archeologische ontdekking in Egypte van de laatste 50 jaar. In de film volg je alle stadia de opgravingen doorliepen en kom je meer te weten over de historische figuur aan wie deze tombe toebehoort. Het bleek een hogepriester van de koning te zijn, waar niemand ooit over gehoord had.

Ontdek ‘Secrets of the Saqqara Tomb’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ammonite

Ga terug naar het jaar 1840 om Mary Anning te ontmoeten, een vermaard paleontologe. Ze woont aan de zuidkust van Engeland en zoekt naar ammonieten op het strand. Een van haar vondsten is te zien in het British Museum, maar ze verkoopt ze nu aan rijke toeristen in de omgeving. Dan vraagt een van haar klanten haar om voor zijn verzwakte vrouw, Charlotte, te zorgen. Het duurt niet lang of de twee vrouwen ontwikkelen een hechte band en gevoelens van liefde, tegen een achtergrond van archeologische vondsten van fossielen, maar ook en vooral van zelfontdekking. Mary Anning wordt gespeeld door niemand minder dan Kate Winslet, naast Saoirse Ronan als Charlotte.

‘Ammonite’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Lost Pirate Kingdom

Deze miniserie richt zich op de geschiedenis van de Gouden Eeuw van de Piraterij. De documentaire neemt je mee naar het Caribisch gebied, om daar kennis te maken met de beroemdste piraten aller tijden, zoals Benjamin Hornigold, 'Black Sam' Bellamy en Anne Bonny. De serie begint in 1715, kort na het einde van de Spaanse Successieoorlog, die Engeland tegen Spanje opzette. Engeland had de oorlog goedkoop gevoerd door gebruik te maken van kapers in plaats van de kosten te dragen van een volledige financiering van de Royal Navy. Een episch verhaal dat een beeld schetst van een duister, pijnlijk, maar uiterst fascinerend tijdperk.

Ontdek ‘The Lost Pirate Kingdom’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

‘Benjamin Gates’-saga

Deze iconische filmreeks volgt het personage van Benjamin Gates, een man die geobsedeerd is door de grootste geheimen uit de Amerikaanse geschiedenis. In de eerste film gaat hij op zoek naar de Tempeliersschat die tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog werd verborgen. In de tweede film ontdekt hij niet minder dan het Boek der Presidentiële Geheimen, dat alle geheimen van het land sinds de Burgeroorlog bevat. Deze fascinerende films nemen je mee op een reis door de Amerikaanse geschiedenis, waarbij je als kijker zelf puzzels oplost, artefacten ontdekt, en geheimen ontcijfert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top